Belçika'da "Kutlu Doğum" Gülleri Dağıtıldı - Son Dakika
Güncel

Belçika'da "Kutlu Doğum" Gülleri Dağıtıldı

Binlerce Belçikalı Kutlu Doğum gülleriyle tanıştı.

20.04.2014 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Belçika'da Hz. Muhammed'in doğum gününde gül dağıtıldı.

Uluslararası Aktif Saygı İnsiyatifi tarafından organize edilen etkinlikte gençler, Hz. Peygamberin doğum günü nedeniyle hazırlanan Fransızca ve Flamanca yazılı kartlar ile gülleri birçok şehrin önemli noktalarında binlerce Belçikalıya dağıttılar.

Güller, özellikle şehir merkezinde Belçikalılara hediye olarak dağıtıldı. Şaşkın bakışlarla bu hediyelerin nedenini soranlara ise Hz. Muhammed'in doğum mevsimi nedeniyle kardeşlik duygularının pekişmesi için böyle bir etkinliğin yapıldığı anlatıldı. Belçikalıların "Bütün gençler sizin gibi olsa ne güzel olur" sözleri dikkati çekti.

Uluslararası Aktif Saygı İnisiyatifi Kurucu Başkanı Tekin Deniz, "Bu çalışma bence çok önemli çünkü beraber yaşadığımız toplumda insanların İslam ve Müslümanlar hakkındaki önyargısını kırmak için güzel bir adım olduğunu düşünüyorum. Gerçekten Mülümanlar ve İslam hakkında yalan yanılş veya maksatlı üretilen birçok şeye karşı böyle güzel aktivitelerin mutlaka çoğaltılması lazım" dedi.

Ülke genelinde etkinliğe emeği geçenlere teşekkür eden Deniz, bu çalışmanın gelecek yıllarda bütün avrupa ve bütün dünyaya yayılmasını temennisinde bulundu. - Brüksel

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Belçika'da 'Kutlu Doğum' Gülleri Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement