Rize Belediye Başkanı: Heykeli Valilik Önüne Taşıyacağız - Son Dakika
Güncel

Rize Belediye Başkanı: Heykeli Valilik Önüne Taşıyacağız

Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk heykelinin akıbetiyle ilgili "Geçici süreyle Rize Valiliği'nin önüne taşınacaktır" ifadelerine yer verdi.

17.09.2015 20:54  Güncelleme: 09:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, "Bugün Rize'de Atatürk heykelini kaldırıyorlar gibi bir kamuoyu oluşturmak abesle iştigaldir. Bizim ne öyle bir tarzımız ne de öyle bir yaklaşımımız var" dedi.

350 KİŞİLİK OTOPARK

Kasap, belediye başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 30 Mart yerel seçimlerinden önce ortaya koydukları ve "10 numara" adını verdikleri projeler hazırladıklarını söyledi. Bunlardan bir tanesinin de Cumhuriyet Meydanı Projesi olduğunu ifade eden Kasap, "Bu proje gerçekleştiğinde meydanın alt kısmında yaklaşık 350 araçlık bir otopark da düşünülmektedir" diye konuştu.

"ATATÜRK HEYKELİ VALİLİK ÖNÜNE TAŞINACAK"

Meydanların, şehirlerin en önde gelen mekanlarından birisi olduğunu belirten Kasap, "Bir proje çalışması hazırlıkları yapılmaktadır. Zaman zaman kamuoyu ile paylaştığımız bir projedir. Bu proje gerçekleşme safhasında. Meydanın içerisinde bulunan Atatürk heykelinin, resmi törenlerin bir kısmının yapılma noktası için hazırlanmış olan Rize Valiliği'nin önüne geçici süreyle taşınması söz konusudur. Daha sonra bu projedeki gelişmelerin nasıl olacağına dair şu an kesinleşmiş bir karar bulunmamaktadır" diye konuştu.

"BİZİM ÖYLE BİR TARZIMIZ VE YAKLAŞIMIMIZ YOK"

Proje üzerinde çalışmalar yapan ekiplerin oluşturdukları bir taslağı Cumhuriyet Meydanı'nda paylaştığını dile getiren Kasap, "Bugün Rize'de Atatürk heykelini kaldırıyorlar gibi bir kamuoyu oluşturmak abesle iştigaldir. Bizim ne öyle bir tarzımız ne de öyle bir yaklaşımımız var. Bunu böyle niye yapalım ki zaten. Yapılacak olan tek şey inşaat sürecinde heykelin valilik tören alanına taşınmasıdır. Bundan sonraki sürece daha sonra karar vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Kasap, bu yöndeki çalışmalarının sadece Meydan Projesi ile sınırlı olmadığına işaret ederek, şöyle konuştu: "Rize'nin en nadide camilerinden birisi olan Orta Cami'nin taşımasını gerçekleştireceğiz. Camiyi yeni bir alana taşıyacağız, projenin gereği çerçevesinde. Rize'yi yeniden oluşturmaya çalıştığımız projelerle elbette şehrimizde bazı değişikler yapacağız. Bu değişiklikler çerçevesinde ortaya koyacağımız projeler içerisinde zaman zaman bazı mekanları bazı yerlere taşımak için adımlar olacak."



Rize Belediye Başkanı: Heykeli Valilik Önüne Taşıyacağız
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rize Belediye Başkanı: Heykeli Valilik Önüne Taşıyacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • HASAN ADIYAMAN: rize nin işi gücü reklam,sadece reklam olsun diye uğraşıyorlar ankarada devlet baba paralar göndersin üç beş kişi otursun hamsi tava yapsın rakı ile birlikte yesin içsinler horon tepip titresinler, tarihten beri hiç bir rize li tarım işçisi olmamıştır,pamuk toplamaya gitmemiştir,ırgatlık yapmamıştır,inşaatlarda işçi olarak çalışmamıştır, çünkü devlet baba para deyince babaları para gönderir,her dönemde devlet bakanlığı bunlara verilir.sel gelir bir iki ev yıkılır devlet baba herkese para dağıtır 1 0 Yanıtla

Advertisement