Belediye Başkanına İlçe Kadınlarını Şikayet Ettiler - Son Dakika
Güncel

Belediye Başkanına İlçe Kadınlarını Şikayet Ettiler

Belediye Başkanına İlçe Kadınlarını Şikayet Ettiler

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde, kadınların yemek yapmak yerine fırın işletmelerini tercih etmesinden yakınan esnaf çözümü belediye başkanında aradı.

06.08.2015 12:41

Hilvan'da fırın işletmeleri yaz aylarında ilçede kadınlarının evlerinde yemek yapmak yerine fırınları tercih ettiğinden yakınarak, içe belediye başkanı Aslan Ali Bayık'tan ücret uygulamasını hayata geçirmesini istedi. Başkan Bayık'ta böylesi bir karar için yetkililerinin olmadığını söyledi.

Hilvan'da fırın işletme sahipleri daha önce pazar tatili için almış oldukları karara bazı esnafın uymaması üzerine çare için soluğu ilçe belediye başkanı Aslan Ali Bayık'ta aldı.

Pazar günleri ve dini bayramlar süresince tatil haklarını kullanmak istediklerini ancak aralarındaki bazı esnaf grubunun kurala riayet etmediğini ifade eden fırıncılar, bazı meslektaşlarının pazar günü nöbetçi olmadıkları halde işyerini açıp özel sipariş aldıklarını saptadıklarını ve buna karşı cezai işlem yapılmasını talep etti.

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık'a ilçede bazı fırıncıların kaçak olarak işyeri işlettiklerini de şikâyet eden esnaf, "Özellikle yaz mevsiminde vatandaşlarımız neredeyse evde yemek pişirmiyor. Bu durum karşısında çok mağdur oluyoruz" diyerek dert yandı.

Esnaf, bundan sonra yaptıkları pişirimlere karşı ücret almak istediklerini söyleyince, belediye başkanı Bayık, böyle bir durumun ve uygulamanın yetkileri kapsamında olmadığını söyledi.

'FIRINLARDA YEMEK PİŞİRMEK YÖRESELDİR'

Bayık, yapılan şikâyetler ve gelen talepleri değerlendireceklerini söyleyerek şöyle konuştu; "Görevli personelimiz ilçe genelinde denetleme yapacak ve kaçak işletmelerin tespiti halinde yetkili personel tarafından haklarında yasal işlem başlatacaktır. Ancak pişirim ücretinin alınıp alınmaması konusunda belediye olarak yapabileceğimiz bir şey yoktur. Mevsime bağlı olarak özellikle yaz aylarında patlıcan, biber ve tava gibi yemeklerin yoğun olarak fırınlarda pişirildiğini biliyoruz. Bu yöresel bir kültürdür. Başka yerlerde böyle bir yemek ve yaşam kültürü hemen hemen yoktur. Yöresel bir uygulama olduğu için, esnafların kendi aralarında ortak bir karar vermeleri ve verdikleri karar bağlı kalmaları daha uygun olacaktır" dedi.

Yapılan görüşmeler üzerine, fırıncılar kendi aralarında ortak bir karar alacaklarını ve bunu uygulayacaklarını belirtti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Belediye Başkanına İlçe Kadınlarını Şikayet Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement