Belediye Çalışanlarına İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Belediye Çalışanlarına İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Eğitimi

Belediye Çalışanlarına İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Eğitimi

Taşova Belediyesinde çalışanlara İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Eğitimi verildi.

09.09.2014 16:24  Güncelleme: 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Belediye Düğün salonunda düzenlenen eğitimde Çevre Mühendisi A sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Mehmet Dincel, iş güvenliğinde herkesin kendi üzerine düşen görevi yerine getirmesinin yasal bir zorunluluk olmasının dışında özellikle işçinin kendi hayatını koruması adına da önem taşıdığını ve yetersiz güvenlik tedbirleri yüzünden birçok çalışanın yaralandığını ve hatta hayatını kaybettiğini söyledi.

İş Yeri Hekimi Dr. Öncel Candan, çalışan işçilerin, dokundukları, kullandıkları ya da bulundukları ortamdaki zararlı maddelerin neden olduğu mesleki hastalıklara yakalandıklarını anlatarak meslek hastalıkları ve bunlardan korunma yöntemleri hakkında bilgiler verdi.

Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Aydoğan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, çalışanların güvenliğini çok önemsediklerini belirterek şunları dile getirdi:

"Yaz kış demeden, yağmur kar demeden, gece gündüz Taşova'ya en iyi şekilde hizmet edebilmek için çalışıyor, ilçemizi yaşanabilir bir hale getiriyoruz. Halkımız kadar bu hizmetlerimizi birlikte gerçekleştirdiğimiz çalışanlarımızı da düşünüyoruz. İnsan sağlığı, insan hayatı ihmale gelmez. Çalışanlarımızın sağlıklı olmaları ve güvenli bir ortamda çalışmalarını sürdürmeleri bizim için çok önemli. En önemli şey insan hayatıdır. İşçilerimizin işlerini yaparken tüm tedbirleri almaları, son derece dikkatli olmaları gerekmektedir. Çalışanlarımıza iş güvenliği eğitimi veriyoruz ama önemli olan onların bu bilince sahip olarak çalışmalarında gerekli olan tüm tedbirleri almaları ve kendilerinin güvenliği için gerekli olan ekipmanları eksiksiz kullanmalarıdır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Belediye Çalışanlarına İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement