Belediye Meclis Toplantısı'nın Eylül Ayı Son Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Belediye Meclis Toplantısı'nın Eylül Ayı Son Toplantısı Yapıldı

Belediye Meclis Toplantısı\'nın Eylül Ayı Son Toplantısı Yapıldı

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis’inin Eylül ayı son toplantısında Atakum ilçe sınırları içinde bulunan, belediye hizmet alanı, spor alanı, ticaret alanı kullanımlarının yeniden düzenlenerek belediye hizmet alanı kullanımının sağlık alanı kullanımına dönüştürülmesi maddesi tartışmaya sebep oldu.

14.09.2015 18:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis'inin Eylül ayı son toplantısında Atakum ilçe sınırları içinde bulunan, belediye hizmet alanı, spor alanı, ticaret alanı kullanımlarının yeniden düzenlenerek belediye hizmet alanı kullanımının sağlık alanı kullanımına dönüştürülmesi maddesi tartışmaya sebep oldu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır'ın başkanlığındaki meclis toplantısı, Büyükşehir Belediye Sarayı Meclis Toplantı Salon'unda gerçekleştirildi. Meclis toplantısında komisyon toplantısından geçen 37 gündem maddesi görüşülürken, 1 madde hariç bütün maddeler oy birliği ile meclisten geçti.

Gündemin 11. maddesi olan Atakum ilçe sınırları içinde bulunan, belediye hizmet alanı, spor alanı, ticaret alanı kullanımlarının yeniden düzenlenerek belediye hizmet alanı kullanımının sağlık alanı kullanımına dönüştürülmesine ilişkin maddeye CHP Meclis üyeleri Mustafa Tüfenk ve Erkan Akyüz İtiraz etti. Madde hakkında söz alan CHP'li meclis üyeler bahsi geçen yerde Kamu Hastanesi yapılamayacağını savunarak maddenin reddini istediler.

Sağlık alanı için ayrılan yerin ne olacağı konusundaki taktirin Atakum Belediyesi'ne ait olacağını belirten Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, "Bizim bu konu hakkında fazla bilgimiz yok. Orada hastane veya poliklinik olabilmesi için imar değişikliği gerekiyor. Biz işin bu boyutundayız. Fakat projelendirme ve kullanım açısından değerlendirilmesi Atakum Belediye'sinin takdirinde olan bir şeydir" dedi. Yapılan itirazlardan sonra oylanan gündem maddesi, meclis üyelerinin oy çokluğu ile geçti.

Bir sonraki meclis toplantısı 8 Ekim Perşembe günü saat 14.00'te Büyükşehir Belediye Sarayı Meclis Toplantı Salon'unda yapılacak. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Belediye Meclis Toplantısı'nın Eylül Ayı Son Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement