Belediye, Temizlik İşçilerini Uydu Takip Sistemiyle İzliyor - Son Dakika
Güncel

Belediye, Temizlik İşçilerini Uydu Takip Sistemiyle İzliyor

Belediye, Temizlik İşçilerini Uydu Takip Sistemiyle İzliyor

Kahramanmaraş'ın merkez Dulkadiroğlu Belediyesi, bünyesindeki temizlik işçilerini uydu takip yöntemiyle izliyor.

12.03.2015 18:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş'ın merkez Dulkadiroğlu  Belediyesi, bünyesindeki temizlik işçilerini uydu takip yöntemiyle izliyor.

Dulkadiroğlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, bünyesindeki 276 temizlik işçisini denetlemek ve iş kaybını önlemek amacıyla uydudan takip sistemi başlattı. 76 bin liraya mal olan sistemle ilk etapta 180 temizlik işçisine şarjlı ve sim kartlı GPS cihazı verildi. İşçilerin nerede ve ne yaptıklarını harita üzerinden takip edilmesini sağlayan sistemle iş kaybının önlenmesi hedefleniyor.

Sistemi tanıtan Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Sebük Tekin Alpaslan, daha önce başka işler yaptığını belirledikleri 13 işçinin işine son verdiklerini söyledi. Alpaslan, kamu zararının oluşmaması için böyle bir uygulama başlattıklarını ifade ederek şunları söyledi:

"Daha önce yaptığımız çalışmalarla temizlik işlerinde yüzde 45 iş kaybının olduğunu belirledik. Hem bizde çalışıp, hem de başka işler yapan ve işlerini yapmadıklarını belirlediğimiz 13 işçimizin de işine son verdik. Altı aylık inceleme sürecinin ardından 276 temizlik işçimizi kapsayacak ve 76 bin liraya mal olan sistemi uygulamaya koyduk. İlk etapta 180 temizlik işçisine alt yapısı tamamlanan cihazlarımız teslim edildi. Bu sistemle iş kaybının önüne geçmeyi hedefliyoruz. Bunu yaparken ana gayemiz kamu kaynaklarını iyi kullanarak kaliteli ve anında hizmet sunmak. Bu sistem bazı işçilerimizin hoşuna gitmeyebilir ama biz de vatandaşın hakkını aramak zorundayız." - Kahramanmaraş

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Belediye, Temizlik İşçilerini Uydu Takip Sistemiyle İzliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement