Belediyeden Alibey Köye Asfalt - Son Dakika
Güncel

Belediyeden Alibey Köye Asfalt

30 Mart yerel seçimlerinin ardından İnegöl'ün mahallesine dönüşecek olan Alibey köyünde, İnegöl Belediyesi tarafından okul, cami ve köy konağının yer aldığı köy meydanında asfaltlama çalışması yapılıyor.

05.03.2014 14:43

Asfaltlama çalışmalarını Alibey köyü Muhtarı Zeki Bal ile birlikte inceleyen Belediye Başkan vekili Ahmet Kara, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kent genelinde özellikle ve öncelikle ana arterleri tüm alt yapısıyla beraber modern bir şekilde düzenlerken, birçok cadde ve sokakta ise gerekli yenileme ve asfaltlama çalışmaları yapıldığını kaydeden Ahmet Kara, kent merkezindeki asfaltlama çalışmalarının yanı sıra dönem dönem mücavir alan dışında da çalışmalar gerçekleştirildiğini söyledi.

Yeni yasayla birlikte köylerin de bütün şehir kapsamında İnegöl'ün bir mahallesi olduğunu ve bu kapsamda Alibeyköy'de asfaltlama çalışması yaparak hizmete başladıklarını belirten Kara, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Orhaniye ve Mahmudiye mahalleleri ne ise bundan sonra Alibey Köy gibi ilçenin 116 köyü de aynı muameleye tabi tutulacak ve mahalle hizmeti alacak. Şimdiye kadar böyle bir imkânımız yoktu. Bu gibi çalışmalar il özel idaresi marifeti ile yapılabiliyordu. Ancak yeni yasa ile birlikte büyükşehir bütçesinin % 10'u şu anki köylere sarf edilmek zorunda. Hava şartları elverdi ve kış aylarında da merkezdeki cadde ve sokaklarda asfalt çalışmalarımız devam etti. Sadece Ocak-Şubat aylarında ilçe genelinde 25 bin ton asfalt döktük" dedi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın talimatıyla Alibeyköy'deki çalışmaları Belediye olarak gerçekleştirdiklerini söyleyen Ahmet Kara: "Bu kapsamda Alibeyköy'de; okul, cami ve konağın yer aldığı köy meydanında asfaltlama çalışmasını sürdürüyoruz. Burada daha önce altyapı çalışmaları yapıldı. Eksikler giderildi, kot farkları ayarlandı. Şimdi de asfalt kaplaması yapılıyor. Bu çalışmalarımıza ilave olarak, köy ile Bursa-Ankara D-200 karayolu arasındaki köy yolunun da yama ve iyileştirme çalışmalarını biz gerçekleştiriyoruz. Buradaki çalışmaların Belediyemize maliyeti yaklaşık 50 Bin TL'dir. Meydana açılan ara sokaklara da girmek şartıyla burada yaklaşık 250 ton asfalt dökülüyor. Çalışmalarımızın hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Alibey köyü Muhtarı Zeki Bal ise, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın kendilerini hiçbir konuda geri çevirmediğini belirterek yaptığı hizmetlerden dolayı Aktaş'a teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Belediyeden Alibey Köye Asfalt - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement