Belediyeden Esnafa 'Yardım Tuzağı' Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Belediyeden Esnafa 'Yardım Tuzağı' Uyarısı

Ankara'nın Kazan ilçesinde belediye yetkililerinin adını kullanarak esnaf ve işadamlarından para toplamaya çalıştıkları iddia edilen kişilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

12.11.2015 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Kazan ilçesinde belediye yetkililerinin adını kullanarak esnaf ve işadamlarından para toplamaya çalıştıkları iddia edilen kişilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Kazan Belediyesi'nden yapılan açıklamada, kendilerini Kazan Belediye Başkan Yardımcısı ya da birim müdürü olarak tanıtan dolandırıcıların, esnafı ve fabrika sahiplerini arayarak yardım talep ettikleri bildirildi. 'Seçimlerde AK Parti kazandı, tebriğe gelmediniz. En kısa zamanda bekleriz. Bizim seçimler öncesi taahhüdümüz vardı. AK Parti kazanırsa 350 kız öğrenciyi giydireceğimiz sözünü vermiştik. Sizin payınıza da 37 öğrenci yazdık' diyen dolandırıcıların, esnaf ve işadamlarından, verilen hesap numarasına öğrenci başına 250 TL para yatırmalarının istendiği kaydedildi.

Açıklamada, "Daha önce de benzer yöntemle fabrika sahiplerinden para koparan dolandırıcıların son oyunları tutmadı. Arkalarında iz bırakan dolandırıcılar şimdi savcılığın takibinde" denildi. Kazan Belediyesi'nin de, belediye adını kullanarak işletmelerden para talep eden dolandırıcılar hakkında suç duyurusunda bulunduğu bildirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, "İnsanların duygularıyla oynayıp kamu kurumlarının da adını kullanarak para talep eden insanlıktan nasibini almamış mahlukatların ne yazık ki ilçemize de dadandığını gördük" ifadelerini kullandı. Ertürk, esnafı ve iş adamlarını dolandırıcılar konusunda uyardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Belediyeden Esnafa 'Yardım Tuzağı' Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement