Belediyeden Mezarlıklara "Hatimmatik" - Son Dakika
Güncel

Belediyeden Mezarlıklara "Hatimmatik"

Belediyeden Mezarlıklara "Hatimmatik"

Yozgat Belediyesi tarafından il merkezinde bulunan mezarlıklara Kuran ı Kerim okunması için elektronik "hatimmatik" cihazı takıldı Her gün 09.00 ile 11.00, öğleden sonra 15.00 ile 17.00 saatleri arasında mezarlıklarda Kur'an ı Kerim yayını yapan cihaz 10 günde bir hatim bitiriyor

02.09.2013 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÖZCAN GÜNEY - Yozgat Belediyesi tarafından başlatılan uygulama ile başta şehitlik olmak üzere il merkezinde bulunan mezarlıklarda "hatimmatik" adı verilen cihazla Kuran-ı Kerim okunuyor.

Belediye Başkanı Yusuf Başer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yozgat'ta bakımsız durumda bulunan mezarlıkların titiz bir çalışmayla yeniden düzenlendiğini ve eksiklerin giderildiğini söyledi.

Ebedi hayata intikal edenlerin ebedi istirahatgahı olan mezarlıkların bakımına büyük önem verdiklerini ifade eden Başer, "Vatandaşlarımızın mezar ziyaretlerini huzur içinde yapmaları için çalışıyoruz. Yol çalışması yaptık. Mezarlıkları ada ve parsellere ayırdık, yollarına taş döşüyoruz. Hayırsever iş adamlarımızın katkısıyla üç mezarlığa taziye evi yaptırdık. Mezarlıklarda yeni açılan yaya ve araç yolu boyunca çam fidanları dikildi, yeşil alanlar çoğaltıldı" diye konuştu.

Bunların yanı sıra kentteki mezarlıklarda farklı bir uygulama başlattıklarını dile getiren Başer, şunları kaydetti:

"Her gün düzenli olarak sabah 09.00'dan 11.00'a kadar, öğleden sonra ise 15.00'e kadar mahallelerdeki vatandaşlarımızı da rahatsız etmeden sadece mezarlıklarımız ve şehitliğimiz içerisinde Kuran-ı Kerim okutuyoruz. Hatimmatik adı verilen bir cihazla bu hizmeti veriyoruz. Buraya gelenler açısından, mezarlıkları ziyaret edenler açısından farklı bir manevi atmosfer oluşturuyor. Bu uygulamayı tüm mezarlıklarımızda başlattık."

10 günde bir hatim bitiyor

Yozgat Belediyesi Cenaze İşleri Sorumlusu Bayrullah Özel ise hatimmatik cihazının 10 günde bir hatim bitirdiğini ifade etti.

Hatimmatiğin tüm mezarlıklarda belirlenen saatlerde otomatik olarak Kur'an okunması için tasarlanmış bir cihaz olduğunu vurgulayan Özel, şöyle devam etti:

"Kur'an-ı Kerim, örneğin birinci cüzden başlıyor. Ertesi gün de kaldığı yerden devam ediyor. Aşağı yukarı bir hafta, 10 gün içerisinde bir hatim bitirmiş oluyor. Bu cihaz sayesinde mezarlıklarda hem Kur'an-ı Kerim okunabiliyor hem de ses sistemi olarak kullanılabiliyor. Cihazın programlanabilir özelliği sayesinde arife günleri ve bayramlarda tam gün yayın yapılabiliyor, haftanın her günü veya istediğimiz gün ve saatlerde Kuran-ı Kerim okuyabiliyor. Mübarek gün ve gecelerde veya istenilen tarihlerde ayarlandığında otomatik olarak Kuran'ı Kerim okutabiliyoruz." - Yozgat

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Belediyeden Mezarlıklara 'Hatimmatik' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement