Beltaş İşçilerinin Grevi - Son Dakika
Güncel

Beltaş İşçilerinin Grevi

İşçilerden 4'ü açlık grevine başladı Genel İş Sendikası Mali İşler Daire Başkanı Konca: "Grevimizin başarıya ulaşması için sonuna kadar mücadele edeceğiz"

05.09.2014 14:35

Beşiktaş Belediyesi'nin iştiraki BELTAŞ AŞ'de park, bahçe, temizlik ve bakım işlerinde çalışan DİSK'e bağlı Genel-İş üyesi 239 işçinin grevi devam ediyor.

BELTAŞ AŞ'de çalışan işçiler için Beşiktaş Belediyesi önünde sendika üyeleri tarafından eylem yapıldı. Eyleme katılanlar taşeron işçiliğe karşı slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Genel-İş Sendikası Mali İşler Daire Başkanı Cafer Konca, BELTAŞ AŞ'de park, bahçe, temizlik ve bakım işlerinde çalışan sendika üyesi 239 işçinin iş akitlerinin feshedileceği yönünde tebligat yapıldığını belirtti.

Konca, "Toplu sözleşme görüşmeleri devam ederken yapılan tebligatın ardından belediye, tüm görüşmelerimizde uzlaşmaz tavır sergiledi. Bunun üzerine işçi kardeşlerimiz zorunlu olarak belediye önünde demokratik ve meşru bir çadırlı direniş eylemi başlattı. Bu direniş çadırını geçen cuma günü hep beraber grev çadırına dönüştürdük" diye konuştu.

İşten çıkarılan işçilerin geri dönmesi için 29 Ağustos'tan bu yana yasal grev yaptıklarını ifade eden Konca, "Grevimizin başarıya ulaşması için sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.

Basın açıklamasının ardından yapılan anonsta, BELTAŞ işçilerinin açlık grevi başlattıkları duyuruldu.

Greve destek için açlık grevine başladığını söyleyen BELTAŞ temsilcisi Fevzi Korkut, "Mücadelemizin dozunu artırarak, 4 kişi gönüllü olarak açlık grevine başlıyoruz. Sorun çözülene kadar açlık grevine devam edeceğiz. Açlık grevine destek için talep çok ama şu anda 4 kişiyiz" ifadelerini kullandı.

Eylem sırasında polis ekipleri belediye önünde güvenlik önlemi aldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beltaş İşçilerinin Grevi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement