Berat Kandilinde Almanya'da Camiler Doldu - Son Dakika
Güncel

Berat Kandilinde Almanya'da Camiler Doldu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Camiden görüntü ve detaylar - Ramazan ayının habercisi olarak kabul edilen Berat Kandilinde, Almanya'da yaşayan Müslümanlar camileri doldurdu Almanya'nın Köln kentindeki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) merkez camisini dolduran Müslümanlar, Berat Kandilinde hep birlikte dua ettiler.

22.05.2016 01:56

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Camiden görüntü ve detaylar - Ramazan ayının habercisi olarak kabul edilen Berat Kandilinde, Almanya'da yaşayan Müslümanlar camileri doldurdu

Almanya'nın Köln kentindeki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) merkez camisini dolduran Müslümanlar, Berat Kandilinde hep birlikte dua ettiler.

Çoğunluğu Türklerden oluşan ve diğer ülkelerden Müslümanların da yer aldığı cami cemaati, cami imamı Emre Şimşek ve Seyfettin Erkan'ın dualarına eşlik edip hep birlikte namaz kıldı.

Seyfettin Erkan'ın Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından imam Emre Şimşek konuşmasında, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in, bu gece işlediği günahlardan pişmanlık duyup Allaha sığınan ve dua edenlerin duasının kabul olacağını müjdelediğini ifade etti.

Şimşek, Allaha şirk koşan, anne babaya karşı asi olanların ve haram olan fiilleri işlemekten pişmanlık duymayıp bu günahlara ısrarla devam edenlerin ise dualarının kabul olmayacağını ifade ederek, bu gecenin iyi değerlendirilip tövbe ederek günahlardan uzak durulması gerektiğini belirtti.

DİTİB merkez cami imamı Şimşek cemaate yönelik yaptığı konuşmada "Rabbimizin rahmeti besmele ile beraber hayatımızın belki her anında vuku bulan bir rahmet ve o anlamda da geniş bir rahmet. Peygamber efendimize bol bol salat edelim, dilimizi sürekli zikir ile meşgul edelim." dedi.

Gecede yapılan konuşmalarda ayrıca birlik, beraberlik, barış ve kardeşlik vurgusu yapıldı.

Berat Kandilinde Almanya\'da Camiler Doldu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Berat Kandilinde Almanya'da Camiler Doldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement