Berfin Kadın Danışma Merkezi Binasının Açılışı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Berfin Kadın Danışma Merkezi Binasının Açılışı Yapıldı

Berfin Kadın Danışma Merkezi Binasının Açılışı Yapıldı

Siirt Belediyesi tarafından kurulan Berfin Kadın Danışma Merkezi’nin açılışı yapıldı.

11.04.2015 14:00

Siirt Belediyesi tarafından kurulan Berfin Kadın Danışma Merkezi'nin açılışı yapıldı.

Barış Mahallesi Orhan Doğan Parkı'nda kurulan binada hizmet verecek olan merkezin açılışı, Siirt Belediye Eşbaşkanları Tuncer Bakırhan ve Belkıza Beştaş Epözdemir, çeşitli sivil toplum örgütleri ve partilinin katılımıyla yapıldı.

Açılış öncesi yerel ses sanatçıların türküleri eşliğinde davetliler halay çekti. Düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan Berfin Kadın Danışma Merkezi sosyoloğu Esra Celile Ası Güneş, 2011 yılında kurulan derneğin, kadına şiddetin baş gösterdiği her yerde misyonu gereği kadının hakkını tepkisini korumaya özen gösterdiğini söyledi. Kadınlar olarak verdikleri mücadelenin kendileri açısından büyük zorluklara da neden olduğunu vurgulayan Ası, "Yeri geliyor sanal, yeri geliyor yüz yüze tehditler, hakaretler ile karşılaşıyoruz. Fakat örgütlülüğümüz ve kararlı duruşumuzla bunları boşa çıkarıyoruz. Çünkü biliyoruz ki, kadın kurtuluş mücadelesi verenler sistem tarafından muhalif gözüküp, tehlike olarak algılanmışızdır" dedi.

Toplumda kadın mücadelesinin hala yeterli düzeye erişmediğini ifade eden Siirt Belediye Eşbaşkanı Belkıza Beştaş Epözdemir de, "Kadın merkezi, kadın mücadelesini güçlendirmek amacı için attığımız büyük bir adım oldu. Biz kadınlar da daha ortaklaşa bir yaşamı istiyoruz fakat şartlar hala bunun için yeterli değil" diye konuştu.

Tören, kurdele kesimi ve merkezin gezilmesiyle son buldu. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Berfin Kadın Danışma Merkezi Binasının Açılışı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement