Bergamalı Gençleri Paintball Heyecanı Sardı - Son Dakika
Güncel

Bergamalı Gençleri Paintball Heyecanı Sardı

Bergamalı Gençleri Paintball Heyecanı Sardı

Bergamalı genç girişimci Seracettin Kömürcü, macera ve heyecan tutkunu gençlerin boş zamanlarını değerlendirebilecekleri "Takım ve Strateji oyunu olan Paintball"ı ilçeye getirerek müthiş bir girişimde bulundu.

09.09.2014 17:44  Güncelleme: 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bergamalı genç girişimci işsizlik ve istihdama yönelik altarnatif arayışlarını sürdürürken, ilginç bir yatırım atağına girişti. Yaklaşık on dönümlük boş arazisini Paintball oyun sahasına çevirerek eşi Sibel Kömürcü ile birlikte 7'den 70'şe herkesin atıcılık tutkusunu gidermeye başladılar.

Bergama Kozak yolu güzergâhında ki arazilerinin bir bölümünü Paintball oyun alanına çeviren çift, değişik boya topları ve özel tüfekler kullanılarak oynan bu muhteşem oyunla Bergamalıların heves ve heyecanlarını gidermeye ortak oluyor ve bu sevdanın gelişmesi için çaba gösteriyorlar.

Özellikle öğrenci çağındaki gençlerin daha çok ilgisini çeken Paintball takım ve strateji oyunu aynı zamanda atıcılığa meraklı olgun kişilerinde de gözdesi halini aldı. Hedefi vurma ve karşı tarafa zarar vermeme özelliği ile çok ilgi çeken bu oyun yakın zaman da büyük müsabakalar yapılarak ilçede daha da gelişeceği belirtiliyor.
Oyun sorumlusu Seracettin Kömürcü, bize yaptığı konuyla ilgili bilgilendirme de bu konuda ki görüşlerini ise şöyle dile getirdi. "Paintball kişinin bir anlamda heyecan ve maceracı duygularını yerine getiren biraz zevk biraz spor gibi bir takım ve strateji oyunu aslında. Özellikle macera ve heyecan seven tutkunlar, yaşları ne olursa olsun soluğu burada alıyorlar. Dünya'nın birçok ülkesinde 20 yıldan bu yana uygulan bu oyun ülkemize 10 yıl önce girdiğini görüyoruz. Bergama'da ise bunu ilk biz başlattık. Paintball oynarken oyuncuların her biri kırılmaz camlı maske takmak zorundadırlar. Ellerinde ise özel, gazlı işaretleyicileri vardır. Bu işaretleyiciler boyayan kapsüller atar. Kapsüller görünüm olarak misketten farklı degildir, üstleri jelatin kaplı olan bu malzeme, doğa dostudur ve çevreyi kirletmeden kendiliğinden yok olur. Kapsülün içindeki boya ise gıda boyasıdır; yani doğaya ve insanlara zararlı değildir. Ayrıca giysilerden de ıslak bir bezle dahi kolayca çıkabilir. Oyunun temel kuralı çok basittir; boyanan oyuncu oyundan çıkar; yani o oyun için elenir. Tabi sadece yeni oyun başlayana kadar.
Oyunun amacı ise verilen görevi gerçekleştirmektir! Buna "senaryoyu uygulamak" denir. Amacınız; belli bir süre içinde karşı takımın kalesindeki bayrağı ele geçirmek, bir rehineyi kurtarmak, başkanınızı güvenli bir şekilde hedefe ulaştırmak, karşı takımın tamamını elemek, tek başına elenmeden kalan son kişi olmaya çalışmak, bir kaçağı yakalamak, bir yeri savunmak veya ikili timlere ayrılıp diğer timleri elemek, gibi birçok seçenekten oluşabilir. Bergama'da bu tutkuyu aile olarak geliştirmek istiyoruz. Arazimize her gelene elimizden gelen yardımı yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bergamalı Gençleri Paintball Heyecanı Sardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement