Berlusconı'nin Sosyal Hizmet Cezası Onaylandı - Son Dakika
Güncel

Berlusconı'nin Sosyal Hizmet Cezası Onaylandı

Berlusconı\'nin Sosyal Hizmet Cezası Onaylandı

Milano Gözetim Mahkemesi, İtalya eski Başbakanı Silvio Berlusconi'nin vergi kaçırmaktan mahküm olduğu cezaya karşılık, bir yıl boyunca bir huzurevinde ücretsiz sosyal hizmette bulunmasına hükmetti.

15.04.2014 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milano Gözetim Mahkemesi, İtalya eski Başbakanı Silvio Berlusconi'nin vergi kaçırmaktan mahküm olduğu cezaya karşılık, bir yıl boyunca bir huzurevinde ücretsiz sosyal hizmette bulunmasına hükmetti. Konulan bazı kurallara uymaması halinde Berlusconi ev hapsine alınacak, Milano'nun bulunduğu Lombardiya Bölgesi'nden de sadece Roma'ya gitmek için çıkabilecek. Bu ceza, 'Piyango' olarak nitelendiriliyor.

Vergi kaçırmaktan 4 yıl, ardından af yasasıyla 1 yıl hapse mahküm edilen ve yaşı nedeniyle cezaevine girmeyen 78 yaşındaki Silvio Berlusconi'nin cezasının nasıl infaz edileceği açığa kavuştu. Berlusconi, geçtiğimiz hafta avukatları aracılığıyla cezasını, engelli yaşlıların bulunduğu bir huzurevinde hizmet ederek geçirme talebinde bulunmuştu. Savcılık, ev hapsine alternatif olan sosyal hizmet talebini yerinde bulmuştu. Gözetim Mahkemesi de nihai kararını bu yönde verdi. Ülke siyasetinin renkli siması Berlusconi, Ceza İnfaz Kurumu'nun (UEPE) belirlediği huzurevi olan, Milano vilayetine bağlı Cesano Boscone kasabasındaki La Fondazione Istituto Sacra Famiglia'da (Kutsal Aile Enstitüsü Vakfı) 1 yıl boyunca, haftada bir gün, kesintisiz olarak 4 saat boyunca hizmette bulunacak. Sık sık yargıçlara, "komünist yargıçlar siyasi kararlarla beni alt üst etmeye çalışıyorlar" yönünde suçlamalarda bulunan Berlusconi, bu 1 yıl boyunca yargıçlar aleyhine konuşursa ya da konulan diğer kuralları çiğnerse, sosyal hizmet cezası iptal edilip, ev hapsine konulacak.

NE BÖLGEDEN DE ÜLKEDEN ÇIKABİLECEK

Daha önce pasaportuna da el konmuş olan Berlusconi'nin, ikametinin bulunduğu Milano'yu da sınırlarında bulunduran Lombardiya Bölgesi'nden çıkması da yasaklandı. Ancak mahkeme, Berlusconi'nin talebi üzerine, siyasi çalışmalarını yürüttüğü Roma'ya, Salı ve Perşembe günleri arasında her seferinde özel izin almak koşuluyla gitmesine izin verdi. Mahkumiyetinin akabinde İtalyan parlamentosundan azledilmiş olan Berlusconi, 25 Mayıs'ta yapılacak olan Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri için partisi Forza Italia (FI) adına Roma'da siyasi çalışmalarını yürütüyor. Denetimli serbestlik kapsamına alınacak olan Berlusconi ayrıca, gece 23.00'dan sabah 06.00'a kadar, Milano'daki konutu Villa Arcore'den çıkamayacak. Roma'ya gitmesi halinde ise, aynı gün saat 23.00'a kadar evine geri dönmüş olması gerekecek.

İYİ HAL GÖSTERİRSE CEZASI İNECEK

6 ay içinde iyi hal göstermesi halinde Berlusconi'nin cezasından 45 gün indirim yapılacağı da belirtildi. Berlusconi'nin, 10 gün içerisinde cezasını uygulamaya başlaması bekleniyor. Deneyimli siyasetçinin avukatları, bu karardan memnuniyet duyduklarını ifade ettiler. Berlusconi, kendisine ait medya grubu Mediaset aracılığıyla Amerikan filmlerinin alım-satımında vergi kaçırmakla suçlanmış ve mahkum edilmişti. Bu kararın üzerine 2 yıl kamu hizmetlerinden men cezası da onanan Berlusconi'nin, 22-25 Mayıs 2014 tarihleri arasında yapılacak olan AP seçimlerinde aday olmasının önü de kesilmişti. Ülke siyasetinin son 20 yılına damga vurmuşken, aktif siyasetten bir anda silinen Berlusconi, AP seçimlerine katılmasının önünü tıkayan yasal engellerin kalkması için son çare olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvurdu. AİHM'in bu konudaki kararını, seçimlere kadar vermesi bekleniyor.

EÇ(SS) - Roma

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Berlusconı'nin Sosyal Hizmet Cezası Onaylandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement