Beşikdüzü'nde Su Çekildi, Temizlik Başladı - Son Dakika
Güncel

Beşikdüzü'nde Su Çekildi, Temizlik Başladı

Beşikdüzü\'nde Su Çekildi, Temizlik Başladı

– TRABZON'un Beşikdüzü İlçesi'nde 2 kişinin hayatını kaybettiği sel ve heyelan felaketinin yaralarının sarılmasına çalışılıyor.

22.09.2016 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

– TRABZON'un Beşikdüzü İlçesi'nde 2 kişinin hayatını kaybettiği sel ve heyelan felaketinin yaralarının sarılmasına çalışılıyor. İlçe merkezinde biriken suların boşaltılması ve çamurla kaplanan alanların temizlenmesi için  başlatılan çalışmalar devam ederken, yöre sakinleri yaşananların alt yapı yetersizliğinden kaynaklandığını belirterek belediyeye eleştiriler yöneltti. Vatandaşlar,  belediyenin Beşikdağ Turizm ve Doğa Sporları Merkezi Projesi kapsamında teleferik için harcayacağı 50 milyon lirayı alt yapıya yatırmasını istedi.

Dün etkili olan şiddetli yağış sonrasında Ağasar deresi ve başka küçük derelerin taşması ile adeta göle dönen Beşikdüzü ilçe merkezinde suyla dolan ve çamurla kaplanan alanlar iş makineleri ile temizleniyor, ulaşıma kapanan yollar açılıyor. Yöre sakinleri de ev ve iş yerlerini, zarar gören eşyalarını temizlemek, kurtarabilmek için çaba harcıyor. Elektrik  olmayan, su tesisatı da zarar gören ilçede ihtiyaç sahiplerine araçlarla su dağıtılıyor.

TELEFERİK YAPACAKLARINA ALT YAPIYA PARA HARCASINLAR

Yaşanan selde suyla dolan evi ve eşyaları hasar gören yöre sakinlerinden Şevki Ataman, "Bir anda her taraf suyla kaplandı. Doktora gitmiştik, dönüşte evimize giremedik. Suyla dolan ev ve eşyalarımız kullanılamaz halde"dedi. Alt yapı çalışmalarına önem verilmemesinden yakınan emekli öğretmen Emine Cinel de, Ak Partili Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu'nun Beşikdağ Turizm ve Doğa Sporları Merkezi projesi kapsamında yapılacak olan teleferik projesine eleştiriler getirerek, "Belediye başkanları alt yapıya hiç bakmadı. Teleferik yapıyorlarmış. Beşikdüzü'nün çok mu ihtiyaç var teleferiğe? Alt yapıyı yapsalar ya. Nedir bu çektiğimiz? Elektriğimiz, suyumuz yok. Evimize giremiyoruz" diyerek dert yandı. Yaşananların alt yapının yetersizliğinden kaynaklandığını anlatan emekli subay Osman Cinel ise, belediyenin teleferik projesi için 50 milyon harcanacağını hatırlattı, "Bu para ilçenin alt yapsına harcansın. Halimiz çok kötü. Rögarlar açılmış olsaydı bu felaket olmazdı" diye konuştu.

UNLAR SU ALTINDA KALDI

Fırın sahibi olan Olgun Kara da, "Perişan bir haldeyiz. Fırında unlarımız su altında kaldı. Dünden beri uğraş veriyoruz. İçeriye giremiyoruz. İş yerinin önü aşırı yağış sonucu çöktü ve tehlike arz ediyor. Acil yardım bekliyoruz" diyerek dert yandı.

- Trabzon

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beşikdüzü'nde Su Çekildi, Temizlik Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement