Beşiktaş Puansız Kapattı - Son Dakika
Spor

Beşiktaş Puansız Kapattı

Beşiktaş Puansız Kapattı

Spor Toto Süper Lig’de ilk yarının son haftasında Beşiktaş, Ankara deplasmanından puansız döndü.

27.12.2013 22:10

Spor Toto Süper Lig'de 17. hafta bu akşam oynanan Gençlerbirliği-Beşiktaş karşılaşması ile başladı. Üst üste yaşadığı puan kayıpları sonra geçtiğimiz hafta Elazığspor'u mağlup eden Beşiktaş, Mehmet Özdilek ile çıkışa geçen Gençlerbirliği'ne 1-0 mağlup oldu ve ligin ilk yarınsını mağlubiyetle kapattı. İlk 20 dakikası 0-0 berabere geçilen karşılaşmada ev sahibi, Boşnak oyuncusu Ermin Zec'in attığı golle devreyi 1-0 önde kapattı. Beşiktaş, ikinci yarıda gol için Gençlerbirliği'nin kalesine yüklenmesine karşın aradığı golü bir türlü bulamadı ve mücadele 1-0 Ankara ekibinin üstünlüğü ile tamamlandı.

Siyah-beyazlılar bu mağlubiyetle 29 puanda kalırken, Gençlerbirliği'nin ise yeni puanı 21 oldu.

Maçtan notlar

Spor Toto Süper Lig'de, ilk yarının son haftasında Gençlerbirliği'ne konuk olan Beşiktaş'ta, teknik direktör Slaven Bilic, cezası biten Almeiada'ya ilk 11'de şans verdi.

Siyah-beyazlı ekipte, Fernandes kadorya alınmadı. Teknik direktör Bilic, 1 maç ceza alan ve cezası sona eren Almeida'yı da bu maçta ilk 11'de başlattı. Bilic, Elazığspor maçında sahaya sürdüğü Mustafa Pektemek'i ise kulübede oturttu.

İlk 11'de 2 değişiklik

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Elazığspor'u 4-1 yendikleri maçtan değişik olarak Gökhan Töre ve Almeida'ya forma verdi.

Gençlerbirliği'ne karşı Mustafa Pektemek'i yedek soyunduran Hırvat teknik adam, Almeida'yı yeniden ilk 11'e aldı. Bilic, sakatlığı nedeniyle İsmail Köybaşı'nın yerine ise kadroda Gökhan Töre'ye ilk 11'de şans tanıdı.

Siyah-beyazlı ekipte, Fernandez'in dışında, Gençlerbirliği maçı kadrosuna Eneramo, Franco, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, İsmail Köybaşı ve cezalı Motta ile kiralık sözleşmesi sona erdiği için gönderilen Dentinho alınmadı.

Gençlerbirliği'nde 4 eksik

Ev sahibi Gençlerbirliği'nde ise Beşiktaş maçı öncesinde 4 eksik futbolcu bulunuyor.

Başkent ekibinde, tedavileri süren Sedat, Serkan, Mervan ve Tomiç 18 kişilik maç kadrosuna alınmadı. Cezası biten Özgür İleri ve Uğur Çiftçi ise yeniden takıma döndü.

"Şifo" 13 puan topladı

Gençlerbirliği, Spor Süper Lig'de "Şifo" lakapyı teknik direktör Mehmet Özdilek yönetiminde çıktığı 7 maçta, 13 puan topladı.

Ligin 9. haftasında Metin Diyadin'in yerine Gençlerbirliği'nin başına getirilen Özdilek, başkent ekibinin hanesine 4 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 1 beraberlikle 13 puan yazdırdı.

Elazığspor, Eskişehirspor ve Trabzonspor maçlarından galibiyetle ayrılan Özdilek'in kırmızı-siyahlı öğrencileri, Kayseri Erciyespor ve Gaziantespor'a boyun eğdi. "Şifo"lu Gençlerbirliği, 14. haftasında Bursaspor ile deplasmanda golsüz berabere kaldıktan sonra geçen hafta da Medical Park Antalyaspor'u deplasmanda 3-2 yenmeyi başardı.

Tribünler

Taraftarlar, Gençlerbirliği-Beşiktaş maçına soğuk havaya rağmen yoğun ilgi gösterdi.

Siyah-beyazlı futbolseverler, kapalı ve kale arkası tribünlerinde kendilerine ayrılan yerleri doldururak, takımlarına destek oldu. Gençlerbirliği taraftarları ise maraton tribününü doldurdu. Başkent ekibi taraftarları kale arkası tribününe fazla ilgi göstermedi.

Galataray karşılaşmasında nefes darlığı problemi nedeniyle rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Beşiktaş maçında stattaki yerini alamadı.

Güvenlik önlemleri

Gençlerbirliği ile Beşiktaş arasında Ankara 19 Mayıs Stadı'nda yapılan karşılaşmada geniş güvenlik önlemleri alındı.

Karşılaşmada, resmi ve özel olmak üzere toplam 1905 güvenlik görevlisi bulundu.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Beşiktaş Puansız Kapattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement