Beşiktaş'ta Futbolun Tek Patronu Güneş Oldu - Son Dakika
Spor

Beşiktaş'ta Futbolun Tek Patronu Güneş Oldu

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, futbol şubesindeki görevlerini tamamladıklarını ve artık tek patronun teknik direktör Şenol Güneş olduğunu söyledi.

23.06.2015 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, futbol şubesindeki görevlerini tamamladıklarını ve artık tek patronun teknik direktör Şenol Güneş olduğunu söyledi.

Çebi, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, yöneticilik görevinden istifa edeceği yönündeki haberleri yalanlarken, sadece yöneticiler Mete Vardar ve Berkan Gocay'ın dahil olduğu futbol şubesinin görevini tamamladığını dile getirdi.

Kendisinin bir yönetici olarak her zaman profesyonel ve kurumsal yapı altında çalışmayı tercih ettiğini vurgulayan siyah-beyazlı kulübün yöneticisi, eski sportif direktör Önder Özen ile birlikte bunu gerçekleştirmeye çalıştıklarını ancak Özen'in istifası nedeniyle bu konunun bir süreliğine ertelendiğini ifade etti.

Kulüp başkanı Fikret Orman ve Önder Özen'in yoğun talepleri üzerine kendisinin bir yıl önce futbol şubesinin başına geldiğini hatırlatan Çebi,  "Futbol şubesinde beraber çalıştığımız arkadaşlarla yaptığımız görüşmede profesyonelleşmenin daha da hızlanması gerektiğini konuştuk. Beşiktaş futbolunun, futboldan anlayan, bu konunun içinde yoğrulmuş kişilerce yönetilmesine karar verilmiştir. Ben bu kararı arkadaşlarım adına Fikret Orman'a ilettim. Kendisi de aynı fikirde olduğunu söyledi" dedi.

Teknik direktör arayışlarının uzun sürmesinin bir nedeni olarak da bu düşünceye uygun birini takımın başına getirmek olduğunu kaydeden Ahmet Nur Çebi,  şöyle devam etti:

"Görüşme yaptığımız ve tercih ettiğimiz hocamızla uzun süre görüşmeler olmuştur. Nedeni basit, A takımında teknik direktör seçiminin dışında Beşiktaş futbolunun teslim edileceği bir düzen kurulmaya çalışılmıştır. Hocamızdan da bunlar talep edilmiştir. Bu konuda hazır olduğunu ve ekibiyle bu işleri yapabileceğini teyit ettikten sonra anlaşma sağlanmıştır. Sonucunda bugün Beşiktaş futbolunu tamamen Şenol Güneş'e teslim edildiğini söylemek istiyorum. Bizler yönetici olarak elimizden geleni yaptık. Bu bir süreçti."

Futboldaki yeni sistem

Kendisinin ve Mete Vardar'ın ayrılmasıyla birlikte futbol takımındaki yeni sistemin ne olacağı yönündeki soru üzerine Çebi, "Sistem çok basit. Beşiktaş altyapısı ve izleme komitesi dahil, işin başında Şenol Güneş sorumlu ve yetkili kılınmıştır. Onun dizayn ettiği şekilde bu düzen devam edecektir. Bizim de onayımız olması kaydıyla" diye konuştu.

Şenol Güneş'in de yönetim kuruluna karşı sorumlu olacağını kaydeden Çebi, "Hesabı bize Şenol Güneş verecektir. Arada kimse söz konusu değildir" derken, yönetim ve kendisi arasında birinin olup olmayacağı sorusunu, "Şenol hocanın ihtiyaç duyduğu, adı ne olursa olsun, direktörler söz konusuysa yönetim kurulunun onayıyla ekibine takviye edebilir veya değiştirebilir" cevabını verdi.

"Beşiktaş'ın ikinci başkanlığını yapıyorum"

Çebi, futbol şubesindeki görevlerinin tamamlandığını ancak ikinci başkan olarak kulübe hizmet vermeye devam edeceğini dile getirdi.

Beşiktaş Kulübü'nün futbolun artık profesyoneller tarafından idare edileceğini ve kendilerinin futbol şubesindeki görevinin bittiğini anlatan Ahmet Nur Çebi, şunları söyledi:

"Onların da katkısını Şenol hocamızdan esirgemeyeceği bir çalışmaya başladığımızı aktarmak istiyorum. Beşiktaş'a hizmet etmek için rütbeye, isme veya makama gerek yok. Buraya futbol şubesi başkanı, altyapıdan veya A takımından sorumlu gelmedik. Yönetim kurulu olarak aldığımız görevde zaten bunları yapmamız gerekiyor. Çalışan profesyonelleri iyi seçmek, onların çalışmalarını denetlemek ve katkı vermek yöneticilik görevimiz."

"Her zaman Ümraniye'den gireceğim"

Çebi, ikinci başkan olarak her zaman BJK Nevzat Demir Tesisleri, Akaratler'deki kulüp binasına ve Akatlar'daki salona gideceğini söyledi.

Ümraniye'nin ve Akaretler'in kapılarının bütün yöneticilere açık olduğunu anlatan Ahmet Nur Çebi, şunları kaydetti:

"Ben Ümraniye'ye aslanlar gibi gelirim, hocama katkıyı aslanlar gibi veririm. Bu benim Beşiktaşlılık görevim ama hocamın da olgunlaşıp artık futbolun tamamına sahip olması için de elimden geleni yaparım. Bu benim Beşiktaşlılık görevimdir. 'Orman el koydu, Orman yöneticilere yasak koydu' gibi ifadeler hiç hoş değil. Kongrenin bana verdiği yetki süresince istediğim gibi girer, istediğim gibi çıkarım."

Kendisinin kulübün yöneticisi olduğunu belirten Ahmet Nur Çebi, voleybol takımın düşüşünden, hentbol takımın başarısına kadar her şeyden sorumlu olduğunu ve yapabileceği işler bulunduğu müddetçe görevine devam edeceğini ifade etti.

Beşiktaş'taki görevini yapabileceği şeylerin olmaması halinde tamamlayacağını vurgulayan siyah-beyazlı kulübün yöneticisi, "Beşiktaş'ta futbolun bundan sonra daha olumlu gideceğine, Şenol hocamızla beraber yaptığımız görüşmelerde ve tartışmalarda kanaat getirdiğimi sizlere sunmak istiyorum. Çok değerli bir hocayla yola çıktık. Doğru seçim yaptık. Profesyonelleşmenin diğer branşlarda da artarak devam edeceğini hep beraber göreceğiz" şeklinde konuştu.

İstifa konusu

Yönetim kurulu üyeliğinden istifa edeceği yönündeki polemiklere açıklık getiren Ahmet Nur Çebi, kendisinin futbol şubesindeki görevinden ayrılabileceğini kast ettiğini vurguladı.

Fubol şubesindeki görevi sırasında yorulmasına rağmen Akaretler'deki işlerini yapmaktan da geri durmadığını anlatan Çebi, "İstifa konusunda futbol şubesini kast ettim. 'Bırakabilirim' demiştim" diye konuştu.

"Kırgınlığım yok"

Basın mensuplarının, kendisinin veya Mete Vardar'ın bir kırgınlığının olup olmadığı yönündeki ısrarlı sorularına Çebi, şöyle cevap verdi:

"Yönetim kurulu içinde sürtüşmeler varmış gibi yazıları doğru bulmuyorum. Yönetimde gerilim görmüyorum. Hiçbir şekilde camiaya, başkanıma, yönetime kırgınlığım yoktur. Görevime devam edeceğim. Yapamayacağım işler geldiği zaman o koltuğu meşgul etmenin doğru olmadığını söylüyorum. Mete Vardar'dan gördüğüm katkıyı, emeği öz kardeşimden görmedim. Başkanın desteklediği kararı ortak aldık."

Tosic'in transferindeki fotoğraf krizi

Ahmet Nur Çebi, yöneticilerden Hakan Özköse ve Ahmet Ürkmezgil'in yeni transfer Dusko Tosic'in imzası sırasında yer aldığı fotoğraf kriziyle ilgili olarak şunları kaydetti:

"Beşiktaş yönetim kurulu içinde çalışan arkadaşların art niyetsiz konuları olabilir. Bunlar büyütülecek konular değil. Futbol şube başkanı olmam sıfatıyla Tosic'in imza töreninin yapılmayacağını tebliğ etmeme rağmen orada yapılmış olmasını doğru bulmadığımı ifade ettim. Bu şubeyi idare ediyordum. İmza töreni daha sonra yapılacak denmesine rağmen tamamen iletişim eksikliğinden kaynaklanmıştır. Hoşgörülü olmamız lazım. Burası egolarımızı tatmin edeceğimiz makamlar değil. Beşiktaş'ın işlerinin yürümesi için katlanılır. Bunları dert etmiyorum."

Çebi, iç saha maçlarının nerede oynanacağı, Demba Ba'nın durumu ve transfer konusundaki sorular üzerine, "Futboldan hocamız sorumlu. Kararları o alacaktır, biz sadece onaylayacağız. Hocamızın istediği yerler ve futbolcu tipleri bellidir. Parasının, pulunun hesabını hep beraber verecek olmamızdan dolayı işin dışında kalmayız" diye konuştu.

Ahmet Nur Çebi, basın toplantısının ardından BJK Nevzat Demir Tesisleri'ndeki çalışmalara atıfta bulunarak, burada yapacağı işleri olduğunu vurguladı ve toplantıyı tamamladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Beşiktaş'ta Futbolun Tek Patronu Güneş Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement