Beşiktaş'ta Parkları Kirletenler Güvenlik Kamerasına Yansıdı - Son Dakika
Güncel

Beşiktaş'ta Parkları Kirletenler Güvenlik Kamerasına Yansıdı

Beşiktaş\'ta Parkları Kirletenler Güvenlik Kamerasına Yansıdı

Beşiktaş Belediyesi’nde işten çıkarıldıkları gerekçesiyle eylem yapan işçilerin bağlı olduğu sendika üyelerinin parklarda çöpleri dağıttığı iddialarının ardından olayla ilgili güvenlik kamerası görüntüsü ortaya çıktı.

07.09.2014 14:13

Beşiktaş Belediyesi'nde işten çıkarıldıkları gerekçesiyle eylem yapan işçilerin bağlı olduğu sendika üyelerinin parklarda çöpleri dağıttığı iddialarının ardından olayla ilgili güvenlik kamerası görüntüsü ortaya çıktı. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, "Bu görüntüler sahte ise ben belediye başkanlığından istifa ediyorum" dedi.

Beşiktaş Belediyesi'nden işten çıkarıldıkları gerekçesiyle eylem yapan işçilerin ve bağlı oldukları sendikanın üyelerinin park ve bahçelerde çöpleri yerlere attığı iddialarının üzerine olayın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

BAŞKAN HAZİNEDAR, VATANDAŞLARLA PARKA ÇİÇEK DİKTİ

İşçilerin bağlı olduğu sendikaya tepki gösteren Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, parklarda dağıtılan çöpleri kendi toplamıştı. Sendikaya tepkisini sürdüren Murat Hazinedar, vatandaşlarla birlikte Dünya Barışı Parkı'nda çiçek dikti. Belediye Başkan Hazinedar yaptığı basın açıklamasında, park ve bahçeleri kirletenlerin güvenlik kamerası görüntüsü ile tespit ettiklerinin söyleyerek, olayın güvenlik kamerası görüntüleri basın mensuplarına dağıtıldı.

Hukuki yollara başvuracaklarını da belirten Hazinedar, "Burada halkımızla çiçek ekmek için bir araya geldik. Eylemci işçilerinde burada bulunmalarından memnuniyet duyarız. Bu çiçekleri burada beraber ekebiliriz. Ama onlar bizim bu etkinliğimize müdahale de bulunmaya çalışıyorlar. Şimdi burada eğer demokrasiyi yeşertecek yaşatacak büyüteceksek, haklara hukuka, herkesin haklarına hukukuna saygı duyarak gerçekleştirebiliriz. Böyle bu şekilde birbirimize müdahalede bulunarak negatif yaklaşımlarla büyütemeyiz" şeklinde konuştu.

"ADLİ VAKALARA KARIŞMAMIŞ İŞÇİ KARDEŞLERİMİZİ İŞE ALMA SÖZÜ VERDİK"

Taşeron firma ihalesi dolayısıyla işsiz kalan işçilerin büyük bir kısmının işe tekrar alındığı vurgulayan Hazinedar, "Benim hiçbir işçi kardeşimin iş güvenliğiyle ve çalışma hakkıyla ilgili en ufak problemim olamaz. Biz bütün işçilerimiz, adli vakalara karışmamış bütün işçilerimizi işe alma sözünü çok ama çok önce verdik. Şu anda 150 işçimizle anlaştık. Dışarıda kalan 89 işçimizde bize gelmeye hazır ama onları engelliyorlar. O işçi kardeşlerimizi hemen işe almaya hazırız. Zaten bu teklifler defalarca kendilerine yapıldı" dedi.

PARKLARI KİRLETENLER GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Murat Hazinedar, "Bakın bu CD'de, nasıl parkları kirlettikleri, o çöpleri halkı bize karşı belediyeye karşı nasıl kışkırttıkları, bu ortamı bozmak için bizim parkları nasıl kirlettikleri belli. Öğrendim ki bu görüntülere sahte demişler, ben buradan ilan ediyorum. Pazartesi günü mahkemeye gidiyoruz. Pazartesi günü bunların gerçek olduğuna, isimleri tek tek tespit edildi. Biz isimleri vermedik. Biz fişleyelim mi işçileri, yasal olarak gerekeli başvuruları yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

"GÖRÜNTÜLER SAHTEYSE İSTİFA EDERİM"

Görüntülerin sahte olduğu iddialarını yanıtlayan Hazinedar, "Eğer diyorlarsa ki sendika temsilcileri bu görüntüler sahtedir. Hodri meydan diyorum bende. Bu görüntüler sahte ise ben belediye başkanlığından istifa ediyorum. Peki kendileri de aynı şeyi yapabilecekler mi? Hodri meydan kendileri de aynı şeyi yapacaklar mı? Tamamen sabittir. 1 aydır parklarımızı kirletiyorlar. Bunun sendikacılıkla vicdanla ahlakla hakla hukukla nasıl bir alakası olabilir" dedi.

Belediye tarafından verilen görüntülerde bir kişinin parkta bulunan çöp konteynerindeki çöpü yere döktüğü görülüyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Beşiktaş'ta Parkları Kirletenler Güvenlik Kamerasına Yansıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement