Beşiktaş Trafiğinde "Beyaz Bastonlu" Bir Belediye Başkanı - Son Dakika
Güncel

Beşiktaş Trafiğinde "Beyaz Bastonlu" Bir Belediye Başkanı

Beşiktaş Trafiğinde "Beyaz Bastonlu" Bir Belediye Başkanı

"15 Ekim Dünya Beyaz Bastonla Yürüme Günü"nde Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte görme engelliler, görme engeli bulunmayıp gözlerini bantla kapatan vatandaşlara refakat etti.

15.10.2014 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"15 Ekim Dünya Beyaz Bastonla Yürüme Günü"nde Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte görme engelliler, görme engeli bulunmayıp gözlerini bantla kapatan vatandaşlara refakat etti.

Etkinliğe katılanlar hep beraber, Beşiktaş sahilinden görme engellilerin kullandığı beyaz bastonları kullanarak Beşiktaş Meydanı'na geldi. İstanbul trafiğinde hareket etmenin zorlukları, görme engellilerin yaşadıkları sıkıntılar ve güvenli yolların eksikliğini göstermek amacı taşıyan ve "Beyaz Bastonlar" adı verilen etkinliğe Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da katıldı. Hazinedar da gözlerini bantla kapatarak Pınar Carlak'ın rehberliğinde trafik ışıklarında karşıdan karşıya geçti. Suat Ayöz Trafik Mağdurları Derneği, Sokak Bizim Derneği, Altı Nokta Körler Derneği, Bisikletliler Derneği, Trafik Kazalarını Önleme Derneği ve Beltaş Vakfı'nın da destek verdiği "Beyaz Bastonlar" etkinliğine katılan bazı görme engelli vatandaşlar, beyaz bastonun önemini vurguladı. Trafikte kendilerinin de olduğunu söyleyen görme engelli bir kişi, "Trafikte sıkıntılarımız çok oluyor. Özellikle ana caddelerde karşıdan karşıya geçmekte zorluklar çekiyoruz. Ben bastonumu gösterdiğimde bastonumu hiç dikkate almayıp da beni yok sayan şoför arkadaşlarımız var." dedi.

"GÖRME ENGELLİLERİMİZİ HATIRLAMAK, HATIRLATMAK AMACIYLA..."

Hazinedar etkinlikte yaptığı açıklamada, "Her anlamda karanlık rahatsız edici, görme engelliler hayatı bu şekilde yaşamak zorundalar. Onları anlamak açısından çok önemli bir etkinlik bu. Görme engellilerimizi hatırlamak, hatırlatmak amacıyla bunu gerçekleştiriyoruz. İstanbul'un kalbi olan Beşiktaş'ta akan trafiğin içinde olacak bu etkinliğimiz. Anlamak için öncelikle onların yaşadıklarını yaşamak gerekir. Görme engelli kardeşlerimizin dünyasını kısa bir süreliğine de olsa gözlerimiz kapalı ellerimizde beyaz bastonlarımızla anlama fırsatı bulduk. Belki de hayatımızın en uzun en zor dakikalarını yaşadık. Eğer rehberimizi olmasaydı, bu acemiliğimiz kötü sonuçlar doğurabilirdi. Onlar her gün bu kötü sonuçlarla karşı karşıya" dedi.

(FOTOĞRALI) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beşiktaş Trafiğinde 'Beyaz Bastonlu' Bir Belediye Başkanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement