Beştaş: "Seçim Beyannamesindeki İlkelerimiz İçin Mücadele Edeceğiz" - Son Dakika
Yerel

Beştaş: "Seçim Beyannamesindeki İlkelerimiz İçin Mücadele Edeceğiz"

Beştaş: "Seçim Beyannamesindeki İlkelerimiz İçin Mücadele Edeceğiz"

HDP Adana Milletvekili Adayı Meral Danış Beştaş, HES’ler, kömür santralleri ve nükleer enerjiye karşı olduklarını belirterek, “Bu konu hakkında seçim beyannamesinde yer alan ilkelerimizin mücadelesini vereceğimizi duyuruyoruz” dedi.

26.04.2015 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Adana Milletvekili Adayı Meral Danış Beştaş, HES'ler, kömür santralleri ve nükleer enerjiye karşı olduklarını belirterek, "Bu konu hakkında seçim beyannamesinde yer alan ilkelerimizin mücadelesini vereceğimizi duyuruyoruz" dedi.

Adana Çevre Platformu aktivistleri, Çernobil faciasının yıl dönümü nedeniyle Abidin Dino Parkı'nda basın açıklaması düzenledi. "Çernobil ve Fukujima felaketlerinin yaşadığı bir dünyada Türkiye'ye nükleer santral asla yapamayacaksınız, izin vermeyeceğiz", "HES'ler, kömür santrallerine, nükleere hayır" ve "Adana için ve temiz bir çevre için yaşanabilir bir dünya için pedallıyoruz" pankartının açıldığı açıklamaya, HDP Adana Milletvekili adayları Rıdvan Turan, Meral Danış Beştaş ve Tugay Bek ile İHD, Eğitim ve İMO yöneticileri ile çok sayıda kişi katıldı.

Çernobil faciasının yaşattığı yıkımın halen devam ettiğini söyleyen HDP Adana milletvekili adayı Rıdvan Turan, Karadeniz'de binlerce insanın kanser olup ve yaşamını yitirdiğini söyledi. HDP olarak nükleer enerjiye karşı olduklarını ifade eden Turan, nükleerin sağladığı enerjiyi güneş enerjisi kullanarak sağlayacaklarını ve önce insan sağlığını koruyup, doğaya sahip çıkacaklarını belirtti.

HDP Adana Milletvekili Adayı Meral Danış Beştaş ise HES, kömür santralleri ve nükleer enerjiye karşı olduklarını belirterek, "Doğamızı ve çevremizi katleden, insan yaşamını doğrudan etkileyen bu konuda kalıcı hastalıklara ölüme sebebiyet veren ve daha birçok olumsuz sonucu olan nükleer santrallere hayır diyoruz. Bu konu hakkında seçim beyannamesinde yer alan ilkelerimizin mücadelesini vereceğimizi duyuruyoruz" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beştaş: 'Seçim Beyannamesindeki İlkelerimiz İçin Mücadele Edeceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement