Beygem Kursiyerlerinin Mesleki Eğilimleri Test Edildi - Son Dakika
Yerel

Beygem Kursiyerlerinin Mesleki Eğilimleri Test Edildi

Beylikdüzü Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BEYGEM) kurslarında 1 yıl boyunca eğitim gören öğrenciler ilgi, yetenek ve mesleki yönelimlerini öğrenebilmek için envanter testinden geçti.

02.06.2016 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beylikdüzü Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BEYGEM) kurslarında 1 yıl boyunca eğitim gören öğrenciler ilgi, yetenek ve mesleki yönelimlerini öğrenebilmek için envanter testinden geçti. Testin sonuçları Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleşen toplantıda öğrencilerin velileri ile paylaşıldı.

Beylikdüzü Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BEYGEM) kursu öğrencileri testten geçti. Testin sonuçları ise Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıda açıklandı. Beylikdüzü Belediyesi Eğitim Koordinatörü Göksel Gökçe'nin konuşmacı olduğu toplantıda geleceğin mesleklerine vurgu yapıldı. Çocukların mesleklerini seçerken maddi öncelikli değil, severek yapacakları işleri tercih etmeleri gerektiğine dikkat çekildi. Gökçe, "Alışkanlık davranışı, davranış karakteri belirler" diyerek ülkede yaz tatillerinin çok uzun olduğundan, bu sebeple öğrencilerin ders çalışma alışkanlığını unuttuğuna vurgu yaptı. Tüm öğrencilerin gördükleri derslerin tekrarını yapmaları gerektiğini belirten Gökçe, "Günde 1 saat tekrar yeterli olacaktır" dedi.

"Z NESLİ ÇOCUKLAR TAM BİR TEKNOLOJİ KUŞAĞI"

Çocukların ders çalışırken çok sesli ortamlara bile alıştırılması gerektiği belirtilen toplantıda, nasıl bir durum ile karşılaşacaklarını bilmedikleri sınav ortamları için bir önlem olacağı ifade edildi. 2000 yılından sonra doğan "Z" nesli çocukların tam bir teknoloji kuşağı olduğuna dikkat çeken Eğitim Koordinatörü Gökçe, "Bu çocuklar öğretmenlerini dinlerken aynı anda sosyal medyayı kurcalayabiliyor, bir soru sorulduğunda cevap verebiliyor" diye kaydetti.

ÖĞRETMENLERE DE SEMİNERLER YAPILACAK

Toplantıda BEYGEM kurslarının yaz tatilinden sonra devam edeceği bilgisi verilirken, öğrenciler dışında öğretmenlere de seminerler verileceği duyuruldu. Konuşma sonunda, soruları yanıtlayan Gökçe, ülkedeki eğitim sisteminin sorunlara çözüm odaklı yaklaşamadığını belirterek, "Çözümler üreterek öğrencileri yönlendirmeliyiz. Seminerleri öğretmenler için de düzenlemeliyiz. Bir öğrencide 9 farklı zeka stili, 3 öğrenme bir aradaysa ve sayısalcı olarak başlayıp sözel bölüm kazanabiliyorsa biz öğretmenlerin de yeni bakış açıları kazanmaları gerekiyor" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beygem Kursiyerlerinin Mesleki Eğilimleri Test Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement