Beylikdüzü Karla Mücadele Ekipleri Görevde - Son Dakika
Yerel

Beylikdüzü Karla Mücadele Ekipleri Görevde

Beylikdüzü Karla Mücadele Ekipleri Görevde

Beylikdüzü Belediyesi, kış hazırlıklarını tamamladı.

31.12.2014 11:38

Beylikdüzü Belediyesi, kış hazırlıklarını tamamladı. Bölgede görülen yoğun kar yağışına karşı vatandaşların mağdur olmaması adına önlem alan ve karla mücadele ekibi kuran belediye ekipleri, acil durumlar için oluşturduğu çağrı merkeziyle de 7/24 hizmet veriyor.

Olası yoğun yağışların ulaşım, trafik ve yol sıkıntısı oluşturmaması adına kolları sıvayan Beylikdüzü Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, diğer müdürlüklerden de aldığı destekle karla mücadele ekiplerini tam donanımlı bir şekilde hazır hale getirdi. Ekipte tam 202 personel görevini yerine getiriyor.

ÖNCELİK HASTALARIN ULAŞIMINDA

Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı olarak kurulan karla mücadele timinde 73 adet araç bulunuyor. Otobüs ve minibüs yollarını açık tutmak, özellikle de diyaliz hastalarının oturduğu bölgelerin yollarını ulaşıma kolay hale getirmek için gece gündüz çalışan ekipler, kötü hava koşullarından vatandaşların etkilenmemesi için devriye gezecek. Ana arterler düzenli olarak tuzlanacak. Belirli noktalarda araçlar müdahale için hazır tutuluyor. İnsan akışının fazla olduğu metrobüs, okul ve hastane gibi alanlarda ise çalışmalar yoğunlaştırılıyor.

KARLA MÜCADELE İÇİN ÇAĞRI MERKEZİ

Beylikdüzü Belediyesi bünyesinde ayrıca yağış dolayısıyla sorun yaşayan vatandaşların 7/24 danışabilecekleri ve yardım isteyebilecekleri çağrı merkezi karla mücadele hattı da kuruldu. Hattın numarası ise şöyle; 0212 855 40 61 -62.

Belediye yönetimi, ilçe içinde ulaşımın zorlaşmaması için ek seferler ve metrobüse ulaşımı sağlayacak ring seferler de koydu. Belediye ekipleri aynı zamanda metrobüs duraklarında vatandaşa sıcak içecek ikramı da yapacak.

SİTE İÇİ TUZLAMADA BELEDİYE DESTEĞİ

Beylikdüzü Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nün anlamlı bir diğer hizmeti de bünyelerinde tam 2 bin adet tuz çuvalının hazır bulunması. İsteyen vatandaşlara ve kurumlara ücretsiz şekilde tuz çuvallarından vereceklerini belirten yetkililer, "Site içlerine giremediğimiz için site sakinlerimiz gelip bizden tuz alabilirler, buzlanma ve kaymanın önüne geçmelerinde böyle bir lojistik destek sağlıyoruz" şeklinde konuştu.

"YAĞIŞTAN DAHİ KEYİF ALACAKSINIZ"

Kar koşullarının vatandaşları mağdur etmemesi adına alt yapıyı iyi kurmaya çalıştıklarını belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Ekiplerimiz hazır. Kış ayının ve yağışların Beylikdüzü'nü yormaması adına gece gündüz çalışacağız. Hastalığı mühim olan vatandaşlarımızın ulaşımlarının aksamaması için bilhassa önem veriyoruz. Çocuklarımızın okullarına giderken zorlanmamalarını sağlamaya gayret ediyoruz. Vatandaşlarımızın yağıştan daha keyif alabileceği bir ilçe ortamı yaratmaya gönüllüyüz" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beylikdüzü Karla Mücadele Ekipleri Görevde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement