Beypazarı Belediye Başkanı Kaplan, "Kuru" Üreticileriyle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Beypazarı Belediye Başkanı Kaplan, "Kuru" Üreticileriyle Buluştu

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, ilçedeki ''Beypazarı kurusu'' üreticileriyle bir araya geldi.

29.12.2014 16:44

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, ilçedeki "Beypazarı kurusu" üreticileriyle bir araya geldi.

Taşmektepte düzenlenen toplantıya, "Beypazarı kurusu" üreticilerinin tamamı katılırken, Kaplan, esnafın istek ve taleplerini dinledi.

İlçede üretilen ürünlerin kalitesinin yüksek tutulması için uğraş verdiklerini ve bu kapsamda her görüşe açık olduklarını ifade eden Kaplan,  "Hangi desteği ne şekilde isterseniz yardımcı olacağım. Sizleri bir araya getirerek sorunları birlikte aşalım, buluşmanıza aracılık edelim istedik" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Beypazarı'nda söz konusu kurunun üretimi için tesis açmayı düşündüğünü belirten Kaplan, "Gazi Üniversitesi  4 aydır laboratuvarlarında protein yönünden zenginleştirilmiş kuru ortaya çıkarmak için çalışıyor. Amaç kurunun protein değerlerini artırmak, aynı zamanda da tadını değiştirmemek. Protein yönünden zenginleştirilen bu kurunun Beypazarı'nda kurulacak üretim tesisinde imalatı yapılacak. İç tüketim ve piyasa ile alakası olmayacak, yapılan kurular Afrika ülkelerine gönderilecek. Beypazarı'ndaki imalatçılarımızın tedirgin olacağı hiçbir durum olmadığı gibi, daha da faydası olacak"  diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Beypazarı Belediye Başkanı Kaplan, 'Kuru' Üreticileriyle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement