Beypazarı "Hasat Şenliği" - Son Dakika
Yerel

Beypazarı "Hasat Şenliği"

AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, "Hasan Şenliği"ne katıldı.

06.10.2014 16:05

Ankara'nın tarihi konaklarıyla ünlü Beypazarı ilçesinde düzenlenen "Hasat Şenliği" etkinlikleri sürüyor.

AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, şenlikte yaptığı açıklamada, ilçede turizmin biraz daha ön planda olduğunu belirterek, birçok kişiye, İstanbul'a giden sebzenin yüzde olarak önemli bir oranının Beypazarı'nda yetiştirildiğini söylediğinde şaşırdıklarını aktardı.

12 yıl önce ilçedeki çiftçilerin tarlaya ulaşmak için toprak veya çamurlu yollardan gittiğini hatırlatan İpek, "Ama şu anda tarlalarınıza gitmek istediğiniz yolların önemli bir kısmı, bu 12 yıl içinde asfaltlandı. 12 yıl öncesi, tüm Ankara'nın köylerinde asfalt yol yüzde 35'lerdeydi. Şimdi çok şükür, yüzde 90'ları geçtik. Yollarımızı asfalta kavuşturduk" diye konuştu.

Kaymakam Mustafa Kaya da " Evliya Çelebi'nin de seyahatnamesinde belirttiği gibi, Beypazarı halkı, çalışkan ve hep de çalışarak üretime katkı vermiş bir ilçe. Üretmeyi seviyor" dedi.

Belediye Başkanı Tuncer Kaplan ise Beypazarı halkına çifte bayram yaşatmaya çalıştıklarını dile getirerek, "Bu şenlikte, Beypazarı'nın bilinmeyen yönlerini öne çıkaralım istedik. Görüldüğü gibi Beypazarı ilçesinde yetişen ürünlerin tanıtımını yapıyoruz. Beypazarı, artık bu yönüyle de tanınmış olacak" dedi.

Beypazarı'nın ülke genelindeki meyve üretiminin yüzde 12'sini gerçekleştirdiğini aktaran Kaplan, bazı üründe de ikinci sırada yer aldığını ifade etti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Beypazarı 'Hasat Şenliği' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement