Beypazarı'nda Ipard Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Beypazarı'nda Ipard Toplantısı Yapıldı

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde AB Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) toplantısı yapıldı.

15.12.2014 18:46

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde AB Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) toplantısı yapıldı.

İlçe Ticaret Odası Toplantı salonunda düzenlenen "Tarım-Çevre" konulu toplantıya, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Toprak Reformu Genel Müdür Yardımcısı Faruk Fıratoğlu, Avrupa Birliği Yapısal Uyum ve Yönetim Otoritesi Daire Başkanı Ali Ergin, Beypazarı Kaymakamı Mustafa Kaya, Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, İlçe Gıda ve Tarım Hayvancılık Müdürü Beytullah Ertan, Beypazarı Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ateş, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Ergin, burada yaptığı konuşmada, İPARD programı kapsamında 3 temel konuda desteklerin sürdüğünü anlatarak, şunları söyledi:

"Birinci olarak, süt ve et üreten tarımsal işletmelerin desteklenmesi konusu sürüyor. İkinci konu olarak süt, et, meyve, sebze ve su ürünleri konusundaki tesislere destekler veriliyor. Üçüncü olarak da kırsal ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi konusunda destekler verilmektedir. Bugüne kadar bu destekler kapsamında, 2012 yılı içinde 13 milyon avro AB katkısı, 2013 yılı içinde 133 milyon avro katkısı, 2014 yılı içinde 172 milyon avro AB katkısı kullanılmaktadır."

Fıratoğlu da konuşmasında, tarım işletmelerinin modernleştirilmesi, ürün kalitesinin geliştirilmesi ve üreticilerin rekabet gücünün artırılmasının Türkiye'nin tarım politikalarının öneli unsurları olduğunu söyledi.

Bu tarımsal gelişmelerin, ürün ve çiftçilerin gelişmesinde son derece etkili olduğunu, özellikle toprak ve su erozyonu üzerinde de olumsuz etkileri bulunduğunu belirten Fıratoğlu, şunları kaydetti:

"Tarım ve çevre kapsamında verilecek destekle kırsal alanların sürdürülebilirliğinin belirlenmesi amaçlanmaktadır. Tarım çevre ödemeleri, çiftçileri daha çevreci, daha sürdürülebilir tarım uygulamalarını benimsemeye teşvik etmeyi hedeflemektedir."

Beypazarı Kaymakamı Kaya da ilçenin tarım bakımından oldukça iyi noktalarda olduğunu, bu uygulamalarda pilot bölge seçilmesinin kendileri kadar, çiftçileri de sevindirdiğini söyledi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Beypazarı'nda Ipard Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement