Beypazarı'nda Suriyeli Sığınmacıların Uyumu İçin Yapılan Çalışmalar - Son Dakika
Güncel

Beypazarı'nda Suriyeli Sığınmacıların Uyumu İçin Yapılan Çalışmalar

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Sınıf içerisinden görüntüler Suriyeli çocuklardan detaylar İlçe Kaymakamı Suat Seyitoğlu'nun konuşması Beypazarı İlçesinde giderek sayıları artan Suriye'li mülteciler ve çocukları için bir dizi tedbirler alınmaya başlandı.

14.07.2016 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Sınıf içerisinden görüntüler

Suriyeli çocuklardan detaylar

İlçe Kaymakamı Suat Seyitoğlu'nun konuşması Beypazarı İlçesinde giderek sayıları artan Suriye'li mülteciler ve çocukları için bir dizi tedbirler alınmaya başlandı.

Beypazarı İlçesinde sayıları 3 bini geçen ve tarla işlerinde çalışmalarda bulunan Suriye uyruklu vatandaşların, ilçede gidecekleri yerleri daha rahat bulmalarına imkan sağlamak üzere geçiş noktalarına ve güzergahlarına Arapça yazılı tanıtım ilanları yerleştirildi.

İlçe Kaymakamı Suat Seyitoğlu, Bu konuda AA muhabirine yaptığı açıklamasında ve Suriye'li mültecilerin Türkçe eğitimlerin verildiği okulları ziyareti sonrasında; Suriye Uyruklu vatandaşların ilçeye entegrasyonu, uyumu için çalışma içinde bulunduklarını ve ilk olarak ta Türkçe öğrenme kursları açtıklarını söyledi.

Kaymakam Seyitoğlu, "Devletimizin izlemiş olduğu politika gereği, kendilerinin de Suriye'li mültecilere yönelik, hangi çalışmaları yapacağız diye yola çıktık ve öncelikli olarak (BEYMEM) Beypazarı Mültecileri Entegrasyon Eğitim merkezini kurduk" dedi.

BEYMEM merkezi'nin 6 kurumun içinde bulunduğu önemli bir merkez olduğuna değinen Kaymakam Seyitoğlu, şunları kaydetti:

" Kurulan bu entegrasyon merkezi sadece eğitim merkezi değil. Sağlık, Güvenlik, Nüfus, Sosyal etkinlikler, Kültürel faaliyetler ve benzeri bütün çalışmaları içine alarak, Suriye'li çocukların entegrasyonunu sağlamaya çalışılacak. Özellikle Suriye'den gelen göçmenler, kadın erkek ve çocuklar herkes tarlada çalışıyorlar. Biz burada önce tespiti yapalım dedik. Beypazarı İlçesinde ne kadar mülteci var, onun çalışmasını ortaya çıkardık"

İlçe merkezinde ve dışında yaklaşık olarak 3 dolayında Suriyeli vatandaş bulunduğuna ve yaşadığını kaydeden Seyitoğlu, "Burada daha çok çocukların sayısını ortaya çıkarmak için çalışmalarda bulunduk. Çünkü genç nesilin sosyal entegrasyonu çok önemli, gelecek adına çok önemli, güvenlik açısından önemli ve bu kardeşliği koruma adına çok önemli. Hassas bir dönemden geçtiğimizin bilincindeyiz. Hassasiyetlerimiz var, şehitlerimiz var. Bunlara önce dilimizi öğretiyoruz" diye konuştu.

Hükümetin politikası gereği bunların çoğuna da vatandaşlık verildiğini anlatan Kaymakam Seyitoğlu, şunları söyledi:

"Biz bunlara dilimizi, dinimizi, kültürümüzü iyi anlatmalıyız. Yaptığımız çalışmalarda 7-18 yaş arasında Beypazarı'nda bin 300 çocuk tespit ettik. Bunların yapılan anketlerle sorgulamalarını ve isteklerini ortaya çıkardık. Bunların sosya Kültürel düzeylerini ortaya çıkardık. Meslek durumlarını ortaya çıkardık. Gelecekte çalışabilecekleri iş belirledik. Bizim burada daha çok dokunduğumuz nokta çocuklar oldu. Bunların Türkçe öğrenmeleri ve örgün eğitimin içine bunları aktif olarak katmamız çok önemli. Bu insanlar, çocuklar eğer bizimle yaşayacaklarsa, bizim hassasiyetlerimizi bilmek durumundalar. İşte bunun içinde çocuklardan başladığımı Türkçe eğitimler, Rüstempaşa İlkokulu ile Altay ilkokulunda, Milli Eğitim müdürlüğü ve Halk Eğitim müdürlüğü işbirliği ile Öğretmenlerimiz tarafından veriliyor. Bizim hassasiyetlerimiz nelerdir, şehitlerimizdir, bayrağımızdır, değerlerimizdir ve millet olarak sahip olduğumuz değerlerdir."

Beypazarı\'nda Suriyeli Sığınmacıların Uyumu İçin Yapılan Çalışmalar
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beypazarı'nda Suriyeli Sığınmacıların Uyumu İçin Yapılan Çalışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement