Beyşehir Belediyesi'nden Dönüşüm Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Beyşehir Belediyesi'nden Dönüşüm Çalışmaları

Beyşehir Belediyesi\'nden Dönüşüm Çalışmaları

Konya’nın Beyşehir ilçe merkezinde, yaşı yarım asra dayanan belediyeye ait Göl Düğün Salonu önümüzdeki günlerde yıkılarak bulunduğu alan park yeri haline dönüştürülecek.

01.06.2016 13:58

Konya'nın Beyşehir ilçe merkezinde, yaşı yarım asra dayanan belediyeye ait Göl Düğün Salonu önümüzdeki günlerde yıkılarak bulunduğu alan park yeri haline dönüştürülecek.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, önümüzdeki günlerde yıkımına başlanacak olan ve iç müştemilatı sökülmeye başlanılan Göl Düğün Salonu'nda incelemede bulundu.

Yapıldığı yıldan itibaren uzun süre ilçe halkına sinema olarak da hizmet veren, birçok düğün, kongre, toplantı, konferans ve etkinliğe ev sahipliği yapan günümüzde ise mevcut yapısıyla artık ihtiyaca cevap veremez hale gelen Göl Düğün Salonu'nun yıkımına karar verilmesinin ardından çalışmalar için düğmeye basıldı. Belediye Başkanı Murat Özaltun, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Büyük toplantılar yapabileceğimiz, minimum 750, bin kişilik konferansların verilebileceği bir Kültür ve yaşam Merkezine ihtiyacımız vardı. Şükürler olsun ki, bunun inşaatını başlattık ve bitirmek üzereyiz. İnşallah belki bir iki aya kalmaz açılışını gerçekleştirebileceğiz. Burasının hizmete girmesiyle birlikte içerisinde bulunduğumuz küçük salona artık gerek kalmayacak" dedi.

Beyşehir halkına neredeyse yarım asır hizmet veren salonunu yıkmaktaki amaçlarına da değinen Başkan Özaltun, bu binayı yapan ve emeği geçen isimlere de teşekkür ederken, "Ama artık biz burayı yıkılmasının ardından daha farklı bir şekilde değerlendirmek istiyoruz. Binayı ve etrafını yıktıktan sonra burada bir park alanı oluşturacağız. Hedefimiz şu, tıpkı Konya örneğinde olduğu gibi Mevlana'dan başlayıp Alaaddin Tepesi'ne kadar turizm alanı şeklinde bir havza oluşturuluyor. Bizim amacımız da, Beyşehir'de bu Göl Düğün Salonunun bulunduğu çevre, bitişiğindeki Taşköprü Aile Çay Bahçe'mizin olduğu ve kültür sanat merkezimizin olduğu yerle birlikte Ali Bilir Otel'in arasındaki alanı boşaltmak istiyoruz. Emekliler Konağı'nda çay içen bir amcamızın Çarşı Camisi'ni karşıdan görebileceği şekilde bir vadi açmak amacımız. Ayrıca, ilçemiz merkezinde şu anda hem otopark yönünden, hem de boş alanlar yönünden çok problem ve sıkıntılar yaşıyoruz. Burada bağımsız oluşturacağımız yeni bir park alanıyla kanal kenarındaki alanımız ve etrafı daha da nefes alacak ve daha güzel bir konum ve görünüme kavuşmuş olacak. Bunun için bir dönüşümü burada başlatıyoruz" diye konuştu.

Alanda başlayacak dönüşüm için her zaman olduğu gibi toplumun her kesiminin görüş ve düşüncesini almayı yine ihmal etmeyeceklerinin de altını çizen Özaltun, talep gelirse bu bölgede küçük bir yeraltı çarşısı çalışması da düşünülebileceğini de ekleyerek, "Şu anda arkadaşlarımız, salonun koltuklarını sökmeye başladılar. Aşama aşama söküm gerçekleştikten sonra burası komple temizlenecek. Ardından tekrar hemşehrilerimizle paylaşarak burada yine onların ve sivil toplum örgütlerimiz, mahalle muhtarlıklarımızın da istekleri doğrultusunda bir park çalışması yapacağız, burayı böyle dizayn edeceğiz. 'Ben yaptım oldu' değil, 'biz yaptık olduyu' burada da hayata geçireceğiz. Niyetimiz halis ve Beyşehir'imizde daha konforlu, daha nezih bir şekilde yeni yaşam alanları oluşturmanın gayretindeyiz" ifadelerini kullandı.

Başkan Özaltun'a eşlik eden Beyşehir Birlik Muhtarlar Derneği Başkanı Faruk Koçer de, Beyşehir'in gerek büyüyen nüfusu gerekse teknolojinin gelişmesiyle birlikte mevcut Göl Düğün Salonu'nun ilçe halkının ihtiyaçlarına cevap veremez hale geldiğine vurgu yaparak, "Beyşehir'in çok anılarının geçtiği göl düğün salonumuzun yıkılmasının ardından bu alanın yeni dönemde de farklı kullanım konseptiyle ilçemiz halkına önemli hizmetler vereceğine inanıyorum" dedi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beyşehir Belediyesi'nden Dönüşüm Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement