Beyşehir'de Kuraklık Hububat Üreticisini Etkiledi - Son Dakika
Yerel

Beyşehir'de Kuraklık Hububat Üreticisini Etkiledi

Beyşehir\'de Kuraklık Hububat Üreticisini Etkiledi

Beyşehir'de, bu yıl yaşanan kuraklık arpa ve buğday eken hububat üreticisini olumsuz yönde etkiledi.

16.08.2014 11:23  Güncelleme: 11:49

Beyşehir ilçesinde, bu yıl yaşanan kuraklığın arpa ve buğday eken hububat üreticisini olumsuz yönde etkilediği bildirildi.

Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Adem Metli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beyşehir'de bu yıl yaşanan kuraklık nedeniyle ilçe genelinde hububat ekili alanlarda yaşanan rekolte kaybının ortalama yüzde 30'a ulaştığını söyledi.

Bu yıl mart ve nisan döneminde çiftçinin beklediği yağışın olmadığını belirten Metli, yaşanan sıkıntının ardından gelen yağışlarla endişelerin sona erdiğini ifade etti.

İlçenin 3 yıl öncesiyle kıyaslandığında, üründe elde edilen verimin daha düşük olduğuna değinen Metli, şunları kaydetti:

"Beyşehir'de ortalama yüzde 30 rekolte kaybı olduğunu tahmin ediyoruz. Gökçimen ve Bayavşar mahallelerimizde rekolte kaybı yüzde 40, hatta 50'lere varan ölçülerde oldu. Sadece taban kesimlerde, suyun akıp gittiği göle yakın yerlerde rekolte kaybı yüzde 20 civarında ama bunun dışındaki diğer yerlerde ürün kaybı ortalama yüzde 30'dan aşağı değil. Bu da tabii kuraklığın etkisiyle oluştu. Beyşehir'de bu yıl hububatta 40 bin ton ürün beklenirken, 30 bin ton civarında olacağını tahmin ediyoruz. Devlet bu yıl fiyat açıklamadı. Piyasa kendi haline oluştuğu için daha çok ürünü tüccar aldı. Paraya ihtiyacı olanlar ürününü sattı, ihtiyacı olmayanlar ya da daha iyi gelir elde etmek isteyenler ise ileride satmak için ürünü bekletmeye aldı." - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Beyşehir'de Kuraklık Hububat Üreticisini Etkiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement