Beyşehir Gölü Kıyılarına Yeni Kumsal Bölgeler Yapılacak - Son Dakika
Güncel

Beyşehir Gölü Kıyılarına Yeni Kumsal Bölgeler Yapılacak

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, "Konya'nın denizi" olarak nitelendirdikleri Beyşehir Gölünün ilçe merkezinde bulunan kıyılarında yeni bir kumsal alan oluşturmayı planladıklarını söyledi.

04.02.2016 10:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, " Konya'nın denizi" olarak nitelendirdikleri Beyşehir Gölünün ilçe merkezinde bulunan kıyılarında yeni bir kumsal alan oluşturmayı planladıklarını söyledi.

Beyşehir Belediyesi Meclisinin şubat ayı olağan toplantısında yapılacak yeni projeler değerlendirildi. Belediye Başkanı Murat Özaltun, uzun yıllardan beri şehir merkezinde, Beyşehir Gölü kıyılarından istifade edilebilecek bir kumsal alan yokluğunun yaşandığını ifade ederek bu alanda yürütülecek yeni çalışma hakkında bilgi verdi.

Başkan Özaltun, Vuslat Parkı içerisinde Beyşehir Belediyesi tarafından yaptırılan mevcut yüzme havuzu ile Jandarma Asayiş Bot Komutanlığının konuşlu olduğu burun arasında yaklaşık 500 metrelik bir kısımda koruma amaçlı imar planında deniz kumu da dökülüp sahil oluşturulabilecek bir alanın bulunduğunu belirterek, "O alanı komple deniz kumuyla kumlama yapabiliyoruz. Ayrıca, jandarma burnunun orada imar planına göre yasal yönden 2 ayrı ahşap iskele de yapma imkanımız var. İlerleyen süreçte bu kıyı şeridimizde kumsalı olan bir sahil alanı oluşturabilmek için çalışma başlatacağız" dedi.

Son olarak, uzun yıllar önce ilçe merkezindeki kıyılarda göle girilebilecek uygun kumsal alanların olduğunu ancak zamanla sazlıklarla kaplanan sahil şeridinde vatandaşların bu imkandan faydalanamaz hale geldiğini ifade eden Özaltun, kıyı kesimde yürüttükleri çalışmalarla bölgeyi sazlıklardan arındırdıklarına dikkat çekerek, bu sahilde oluşturulacak kumsalda yeniden insanların yüzebileceğini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beyşehir Gölü Kıyılarına Yeni Kumsal Bölgeler Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement