Biga'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Biga'dan Kısa Kısa

Biga Ayşe Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde mezuniyet töreni düzenlendi.

06.06.2015 09:58

Biga Ayşe Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde mezuniyet töreni düzenlendi.

Okulun bahçesinde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Okul Müdürü Yakup Beyazıt, törende yaptığı konuşmada, bu yıl 91 öğrenciyi mezun ettiklerini söyledi.

Beyazıt, okulun çocuk gelişimi, grafik ve fotoğraf, yiyecek içecek hizmetleri, güzellik ve saç bakım hizmetleri, bilişim teknolojileri alanlarında eğitim alan öğrencilerin iş yeri açma belgesine sahip olduğunu bildirdi.

Konuşmanın ardından, okul birincisi Betül Öztürk, ikincisi Bihter Akbulut ve üçüncü Elif Kalkan, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı tarafından küçük altınla ödüllendirildi.

Daha sonra öğrencilere diplomaları verildi.

Kadınlara yönelik eğitim

Biga Kadın, Çevre, Kültür ve İşletme Kooperatifi (BİKAD) ile Karabiga Kadın, Çevre, Kültür ve İşletme Kooperatifi (KABİKAD) üyelerine girişimcilik eğitimi verildi.

Biga Belediyesi Nikah salonunda düzenlenen eğitime Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erdal Aydın, konuşmacı olarak katıldı.

Aydın, kursiyerlere yönelik yaptığı konuşmada, "Eğitim almanın amacı sizde karar verme yetisini geliştirmektir. Dünyada iki tip insan var. Mazeret üretmenin lüksünde yaşayanlar bir de ne olursa olsun mücadele edenler. Girişimcilikte esas yaratıcı olmaktır. Herkes girişimci doğar ancak gerçekten isteyenler olur" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Biga'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement