Bilecik Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Bilecik Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü Çalışmaları

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce, 2015 yılının ilk 6 ayında 62 riskli yapı başvurusu, 16 kişiye kira yardımı ve 2 kişiye de faiz desteği yapıldığı bildirildi.

20.07.2015 14:26

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce, 2015 yılının ilk 6 ayında 62 riskli yapı başvurusu, 16 kişiye kira yardımı ve 2 kişiye de faiz desteği yapıldığı bildirildi.

Müdürlükten yapılan açıklamada, ilçelerde kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantıları düzenlendiği, il genelinde 256 riskli yapı başvurusundan 513 bağımsız bölüm oluşturulduğu, 173 binanın yıkımı gerçekleştirildiği ve kira yardımı uygun görülen 262 hak sahibine 739 bin lira ödeme yapıldığı kaydedildi.

2015 yılının ilk yarısında 11 firmada yapı malzemesi gözetim ve denetimi gerçekleştirildiği, ürünleri uygunsuz bulunan 1 firmaya idari yaptırım uygulandığı, ayrıca 56 kişiye yapı müteahhidi yetki belgesi düzenlendiği ve özel binaların yapım süreçlerinde 25 yapı denetimi yapıldığı kaydedilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"2015 yılının ilk yarısında çeşitli kurum ve kuruluşlara 105 adet yaklaşık maliyet düzenlenmiş, 19 adet ihale gerçekleştirilmiştir. Bununla birlikte geçici ve kesin kabul işlemleri gerçekleştirilmiş ayrıca Gölpazarı Bedi köyünde iskan çalışması kapsamında hak sahipliği belirlemeleri tamamlanarak kredileri onaylanmış ve 28 hak sahibi ile sözleşmeler imzalanmıştır. 37 adet ÇED proje tanıtım dosyası başvurusu alınmış bunlardan 32 adedine "ÇED gerekli değildir" kararı, 3 adedine "ÇED gereklidir" kararı verilmiş ve 2 dosyanın da incelemesi devam etmektedir. Yine ilk 6 aylık dönemde 30 firmaya geçici faaliyet belgesi ve çevre izin belgesi tanzim edilmiş, 1 firmanın çevre izni iptal edilmiştir. Yılın ilk yarısında her sektör ve her yaştan kişiye, 30'u aşkın çevre eğitimi düzenlenmiş ve yaklaşık bin 500 kişiye ulaşılmıştır. Bu dönemde hafta sonları ve mesai saatleri dışı da dahil olmak üzere 256 adet çevre denetimi gerçekleştirilmiş olup 51 firma veya tesise idari yaptırım uygulanmıştır. Ayrıca kanun ve yönetmeliklere uygun olmayan şekilde çalışan 9 firma veya tesisin faaliyeti durdurulmuştur."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilecik Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement