Bilecik'te Hasat Öncesi Pestisit Denetimi - Son Dakika
Yerel

Bilecik'te Hasat Öncesi Pestisit Denetimi

Bilecik\'te Hasat Öncesi Pestisit Denetimi

Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürülüğü'nce, sebze ve meyve ürünlerinde hasat öncesi pestisit denetimlerinin devam ettiği bildirildi.

22.08.2014 11:30

Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürülüğü'nce, sebze ve meyve ürünlerinde hasat öncesi pestisit denetimlerinin devam ettiği bildirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, bitki koruma ürünlerinin etiket bilgilerine göre kullanımının denetlenmesi ile doğal dengenin korunması, insan sağlığına yönelik oluşabilecek risklerin önlenmesi ve bitkisel üretimin sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla bakanlık tarafından taze meyve ve sebzelerde hasat öncesi pestisit denetim talimatının hazırlandığını bildirdi.

2014 yılı üretim sezonunda kalıntı izleme programı dahilinde marul, kiraz, şeftali, ayva, domates, salatalık, roka, tere ve ıspanak ürünlerinden hasat öncesi numune alındığını belirten Yıldız, "Denetim esnasında gerekli kolaylığı göstermeyenler hakkında idari para cezası uygulanacaktır. Denetimlerde, bitkisel ürünlerde hatalı veya tavsiye dışı pestisit kullanımı nedeniyle insan sağlığına yönelik oluşabilecek risklerin önlenmesi amacıyla hasat edilmek üzere olan bitkisel ürünlerin hasat edilmeden önce denetlenmesi sağlanmaktadır" ifadesinde bulundu. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilecik'te Hasat Öncesi Pestisit Denetimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement