Bilecik'te Sivil Toplum Kuruluşları Terörü Lanetlediler - Son Dakika
Güncel

Bilecik'te Sivil Toplum Kuruluşları Terörü Lanetlediler

Bilecik\'te Sivil Toplum Kuruluşları Terörü Lanetlediler

Bilecik’te bulunan bazı sivil toplum kuruluşları (STK) bir araya gelerek yaşanan terör olaylarını lanetlediklerini açıkladılar.

10.08.2015 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'te bulunan bazı sivil toplum kuruluşları (STK) bir araya gelerek yaşanan terör olaylarını lanetlediklerini açıkladılar.

Bilecik merkez Şehirler Parkı'nda basın açıklaması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasın ardından başladı. STK'lar adına açıklama yapan Bilecik Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hayati Durak, bugün Bilecik'te farklı alanlarda faaliyet gösteren STK'ların bir araya gelerek terörü lanetlediklerini belirtti. Durak, "Bugün burada biraya gelen STK'lar olarak ortak paydamız, demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hayatına saygıdır. Bugün bir ortak kaygımız var. Ülkemiz, yurt içi ve yurt dışı kaynaklı bir terör dalgası ile karşı karşıya. Maalesef menfur terör eylemlerinde çok sayıda vatandaşımızı kaybettik, asker ve polisimizi şehit verdik. Bu ülkenin tüm vatandaşları olarak bu gelişmeden büyük elem, üzüntü ve geleceğe yönelik kaygı duyduğumuz için buradayız. Bizler bugün her türlü terörü lanetlemek için buradayız. Vatandaş olarak can güvenliğimizin sağlanması ve ülkemizde huzurun tesisi öncelikli talebimizdir. Güvenli bir ülkede yaşamak en doğal hakkımız ve beklentimizdir" dedi.

"CAN GÜVENLİĞİ YOKSA DİN VE VİCDAN ÖZGÜRLÜĞÜ DE YOKTUR"

Can güvenliği yoksa düşünce ve ifade özgürlüğünün de olmayacağını vurgulayan Durak, "Can güvenliği yoksa din ve vicdan özgürlüğü de yoktur. Can güvenliği yoksa esnaf da, işçi de, köylü de, girişimci de, memur da yoktur. Özgürlüklerimizin düşmanı terörü lanetleyerek özgürlüklerimize sahip çıktığımızı göstermek için bugün buradayız. Burada dikkat edilmesi gereken husus şudur. Her türlü terör özgürlükleri kısıtlıyor. Dikkatlerimizi dağıtıyor ve kaynaklarımızı tüketiyor. Terör ve teröristler herkesin kendi işine huzur içinde odaklanmasını engelliyor, geleceğimizi karartıyor. Her türlü terörün ve teröristin çocuklarımızın geleceğini karartmasına izin vermeyeceğiz. Ülkemizin birliğine ve refahına sahip çıkacağız. Ülkemizin bütünlüğünü korumak, halkımızın esenliği sağlamak, güven ve huzuru hukukun içinde kalarak hayata geçirmek devletin görevidir. Açıktır ki, kamu düzeni tesis etmek devletin asil yükümlülüğüdür. Kamu güvenliği olmazsa, üretim olmaz. Kamu güvenliği olmazsa, hizmet olmaz. Kamu güvenliği olmazsa, istihdam olmaz. Kamu güvenliği olmazsa, eğitim olmaz. Kamu güvenliği olmazsa, refah olmaz. Kamu güvenliği olmazsa, çocuklarımız için mutlu bir gelecek tesis edemeyiz. Biz bugün bunun için buradayız. Tüm halkımız gibi bizler de bu artan terör dalgasından üzüntü ve kaygı duyuyoruz. Bizler, kamu güvenliğinin hukukun içinde kalarak sağlanması amacıyla gerekli bütün önlemlerin alınmasını destekliyoruz. Annelerin gözyaşlarını dindirecek, silahlı kavgayı sona erdirecek her türlü destekliyoruz ancak elinde silah olanlarla değil, sırtını silaha dayayanlar ile değil sorunu hak adalet ve eşit vatandaşlık bilinciyle çözme şuuruna sahip STK'lar yol alınması gerektiğini düşünüyoruz. Bu çerçevede üzerimize düşen sorumlulukları istişare etmek için bugün buradayız. Bu çerçevede, bu dertlerle dertlenen, bu kaygıyı taşıyan, bu hassasiyetleri paylaşan herkesi ve her kesimi her türlü Teröre Hayır Platformu'nda birleşmeye davet ediyoruz. Bir sonraki eylem planımız olarak ta teröre karşı geniş katılımlı basın açıklamaları yapacağımızı, konu ile ilgili irade ortaya koyacak bütün siyasi partileri bu gündemle ziyaret edeceğimizi, terörün alçak yüzünü deşifre edecek kültürel ve sosyal etkinlikler düzenleyeceğimizi deklare ediyoruz" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından şehitler ruhuna Fatiha okundu. Açıklamaya STK'ların yanış sıra Bilecik İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, Bilecikspor Başkanı İsmail Cinoğlu da katıldı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bilecik'te Sivil Toplum Kuruluşları Terörü Lanetlediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement