'Bilge Kadın Güçlü Kadın" Projesi - Son Dakika
Yerel

'Bilge Kadın Güçlü Kadın" Projesi

Selim Kaymakamlığı'nın ''Bilge Kadın Güçlü Kadın'' projesi kapsamında açtığı kurslar yoğun ilgi görüyor.

07.02.2015 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Selim Kaymakamlığı'nın "Bilge Kadın Güçlü Kadın" projesi kapsamında açtığı kurslar yoğun ilgi görüyor.

İlçe Müftülüğünün yürüttüğü kadınların daha bilinçli ve daha eğitimli olabilmeleri için başlatılan proje sayesinde ilçe merkezi ve köylerinde açılan 17 kursta, 400 kadın kursiyer katılıyor.

Selim Kaymakamı Erdinç Dolu ile İlçe Müftüsü Fahri Başar, Köprübaşı mahallesi, Karahamza, Söğütlü ve Eskigazi köylerindeki kursları ziyaret ederek, kursiyerlerle sohbet etti.

Kaymakam Dolu, kursiyerlerden özellikle "Ahlak" konusuna önem vermeleri gerektiğini belirterek, İslam'ın ahlaki değerlere öncelik verdiğini kaydetti.

İbadetlerin güzel ahlakla bütünleşmesi gerektiğini anlatan Dolu, "Toplumu yetiştiren annelerin eğitime daha çok ihtiyaç duyuyor. Bu kursların açılış amacının anneleri ve anne adaylarını yetiştirmektir" dedi.

Kurslarda, Kur'an-ı Kerim, tecvid, inanç, ahlak, tasavvuf, ilmihal, tüketici hakları, aile ve anne çocuk sağlığı, tarım ve hayvancılık konularında dersler veriliyor.

31 Marta kadar devam edecek kurs sonununda yapılacak sınavda başarılı olan kursiyerler umre ziyaretiyle ödüllendirilecek. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Bilge Kadın Güçlü Kadın' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement