Bilgi Evleri"Nde Hayata Hazırlanıyorlar - Son Dakika
Yerel

Bilgi Evleri"Nde Hayata Hazırlanıyorlar

Siverek Belediyesi tarafından kurulan "Bilgi evleri"nde öğrenciler kültür, sanat ve spor faaliyetlerine yönlendiriliyor.

31.10.2014 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siverek Belediyesi tarafından kurulan "Bilgi evleri"nde öğrenciler kültür, sanat ve spor faaliyetlerine yönlendiriliyor.

Belediye Kültür ve Sosyal ve İşler Müdürü Hasan Postacı, Selahaddin Eyyubi Bilgi Evi'nde gençlere halk oyunları, şiir, bağlama, ebru, gitar satranç, tiyatro, olmak üzere toplam 12 değişik kurs verildiğini belirtti.

Söz konusu uygulamanın bu yıl başladığını aktaran Postacı, şunları kaydetti:

"Hedefimiz yılbaşına kadar bu bilgi evlerini şehrimizde dörde çıkarmaktır. Bu evlerin çok farklı boyutları bulunmakta, bu çalışmalar Türkiye'nin değişik yerlerinde yapılıyor, biz bunları Siverek'in şartlarına ve ihtiyaçlarına uyarladık. Öncelikli olarak ilköğretim öğrencilerine yönelik kurslar vermeye başladı.

Bilgi evlerinin ana hedefi çocukların okul başarısını artırmaktır. İkinci hedefimiz çocuğun kişisel eğitimini, şahsiyet oluşumunu doğru bir şekilde rehberlik edebilmektir. Bu konularda karakter eğitimi gibi yıllık programlar çerçevesinde uyguladığımız değişik etkinlikler var, bu etkinliklerde amaç başta çocuğun planlı, düzenli bir şekilde çalışma alışkanlığını öğretmek, başkalarının hakkına, özgürlüğüne saygı duyması ve farkındalığı öğretmek. Üçüncü ayağı ise bu eğitimlerin, kültür ve sosyal kurslar üzerinden çocuğun estetik gelişimini sağlamaktır."

Postacı, gençlerin burada eğlenceli vakit geçirdiğini sözlerine ekledi. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilgi Evleri'Nde Hayata Hazırlanıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement