Bilim Adamlarından Yeni Kıyamet Senaryosu! Sonumuz L2 Puppis Gibi Olacak - Son Dakika
Dünya

Bilim Adamlarından Yeni Kıyamet Senaryosu! Sonumuz L2 Puppis Gibi Olacak

Astronomy and Astrophysics dergisinde yer alan araştırmada, Güneş'in L2 Puppis yıldızı gibi yüzlerce kat büyüyerek etrafındaki gezegenleri yok edebileceği belirtildi.

09.12.2016 17:47  Güncelleme: 18:43

Güneş Sistemi nasıl yok olacak? Belçika'daki Leuven Astronomi Enstitüsü'nden bilim adamları, bu sorunun yanıtını aradı.

SÜREÇ YAKLAŞIK 2 MİLYAR YIL SÜRECEK

Astronomy and Astrophysics dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, en gelişmiş teleskoplardan ALMA ile yaptıkları incelemede bilim insanları Güneş'e benzeyen, küçük bir kütleye sahip L2 Puppis'in beş milyar yıl önce yüz kat büyüyerek kızıl bir topa dönüştüğünü belirledi. Dev bir kızıl kütleye dönüşen L2 Puppis, etrafındaki gezegenleri yok etti.

Araştırma ekibi adına konuşan Prof. Leen Decin, Güneş'in yok oluş sürecinin yaklaşık iki milyar yıl süreceğini öngördüklerini söyledi. Prof. Decin'e göre, Güneş Merkür ve Venüs'ü yuttuktan sonra cüce bir yıldıza dönüşebilir.

GÜNEŞ SİSTEMİNDE BÜYÜK ETKİLER YARATACAK

Bilim insanı, Güneş'te meydana gelecek değişimin Güneş Sistemi'nde büyük etkiler yaratacağını belirterek, "Güneşimizin daha büyük ve parlak olacağını biliyoruz. Bu durum büyük olasılıkla yeryüzünde tüm yaşamı yok edecek." dedi.

Bilim adamları güneşin ikizi olarak adlandırılan L2 Puppis'in dönüşüm sürecinde çevresindeki gezegenler üzerinde bıraktığı etkileri araştırıyor.

Bilim Adamlarından Yeni Kıyamet Senaryosu! Sonumuz L2 Puppis Gibi Olacak

Son Dakika Dünya Bilim Adamlarından Yeni Kıyamet Senaryosu! Sonumuz L2 Puppis Gibi Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement