Bina Sorumlularına Asansör Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Bina Sorumlularına Asansör Uyarısı

Bina Sorumlularına Asansör Uyarısı

Antalya'daki bina sorumluları, asansör kullanımı ve kontrollerinin zamanında yapılması konusunda uyarıldı.

21.02.2017 18:14

Antalya'daki bina sorumluları, asansör kullanımı ve kontrollerinin zamanında yapılması konusunda uyarıldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, özel ve kamu binalarında asansörlerin insan can ve mal güvenliğini tehlikeye atmadan kullanılabilmesinin bina sorumlusuna ait olduğu belirtildi.

Bina sorumlusunun, asansörün güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamak üzere ayda bir kez bakımını ve yılda bir kez periyodik kontrolünü yaptırmaktan sorumlu olduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yıllık periyodik kontrolün yapılmasına bina sorumlusu tarafından izin verilmemesi durumunda asansör ilgili idare tarafından mühürlenerek hizmetten men edilecektir. Kırmızı etiket iliştirilen asansörün bina sorumlusu tarafından kullanıma kapatılması gerekmektedir. Ayrıca asansörde bulunan eksikliklerinin 30 gün içerisinde giderilerek takip kontrolünün yaptırılması gerekmektedir. Aksi durumda asansör ilgili idare tarafından mühürlenerek hizmetten men edilecektir."

Açıklamada, 24 Haziran 2015 tarihli, Resmi Gazete'de yayımlanan Asansör Bakım, İşletme ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği hükümlerine aykırı hareket eden bina sorumlusuna veya kat maliklerine, "1705 sayılı Ticarette Tağşişin Men'i ve İhracatın Murakabesi ve Korunması Hakkında Kanun" gereğince idari yaptırım uygulanacağı bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bina Sorumlularına Asansör Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement