Bingöl Belediyesi'nden öğrencilere gökevi gezisi - Son Dakika
Güncel

Bingöl Belediyesi'nden öğrencilere gökevi gezisi

Bingöl Belediyesi\'nden öğrencilere gökevi gezisi

Bingöl Belediyesi, öğrencileri planetaryum olarak bilinen gökevi ile buluşturdu.

25.05.2016 22:19

Bingöl Belediyesi ile TÜRKSAT A.Ş işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte öğrencilere uzay, galaksi, güneş sistemi, yıldızlar ve astronomi konuları ile ilgili 3D filmler gösterildi.

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi'nin seçim vaatleri arasında yer alan 'Planetaryum Projesi' kapsamında Bingöl Belediyesi ile TÜRKSAT A.Ş işbirliğiyle 23-25 Mayıs 2016 tarihleri arasında Bingöl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu'nda 'Planetaryum' adı verilen uzay çadırı kurdu.

Çocukların ve gençlerin uzay ve uzay bilimlerine farkındalıklarının sağlanması amacıyla kurulan uzay çadırında galaksi, güneş sistemi, uzay, yıldızlar ve astronomi konuları ile ilgili 3D filmler gösterildi. Uzay yolculuğuna çıkmışçasına eğlenen öğrenciler, yapılan gösterileri ilgiyle izlediler. Planetaryumla ilk kez karşılaşan öğrenciler, hem eğlendiler hem de astronomiyle ilgili bilgi aldılar.

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Yücel Barakazi, "Yavrularımızın hayallerini biraz renklendirelim, uzaya karşı merak ve alakalarını arttıralım diye düşünerek, seçim beyannamemde yer alan 'Planetaryum Projesi' kapsamında TÜRKSAT A.Ş işbirliğiyle ilimiz Kapalı Spor Salonu'nda uzay çadırı kurduk. Öğrencilerimizin ufkunu genişletmeyi, eğitimlerinde kalıcılık sağlamayı, gökyüzü ve uzayın keşfine olan ilgiyi artırmayı arzu ettik. TÜRKSAT'ın sahip olduğu Planetaryumun, Bingöl'deki çocuklarımızın ve gençlerimizin uzay ve uzay bilimlerine farkındalıklarının sağlanması amacıyla uzay çadırı kurduk. Yaklaşık 3 bin 500 öğrencimize yönelik gerçekleştirdiğimiz etkinliğimiz, öğrencilerimizin gelişimine katkı sağlayacaktır. Bizlerden sonra gelen nesil daha bilgili, daha iyi yetişmiş olacaklar diye umuyoruz. Bizim hedefimiz çocuklarımızın yavrularımızın en güzel şekilde en iyi şekilde yetişmesidir. Öğrencilerimizin mutluğu bizleri de son derece mutlu etti. Gösterimizde bizlere ve öğrencilerimize bu hizmeti sunan TÜRKSAT A.Ş. Genel Müdürü Cenk Şen'e, TÜRKSAT A.Ş.yönetimi ve yetkililerine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Etkinlikten dolayı memnuniyetini dile getiren okul yöneticileri, organizasyonda emeği geçen başta Belediye Başkanı Yücel Barakazi olmak üzere, TÜRKSAT çalışanlarına teşekkür ederek, bu tür organizasyonların öğrencilerin gelişiminde önemli yer tuttuğunu ifade ettiler.

Haber: Rıdvan ORTAKAYA

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Bingöl Belediyesi'nden öğrencilere gökevi gezisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement