Bingöl Belediyesi'nin Borcu - Son Dakika
Yerel

Bingöl Belediyesi'nin Borcu

DBP Bingöl Belediye Meclis Üyesi Yıldırım, kendilerine gelen yazıda belediyenin borcunun 167 milyon 940 bin lira olduğunun bildirildiğini iddia etti.

24.07.2014 13:04

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Bingöl Belediye Meclis Üyesi Cihat Yıldırım, Belediye Başkanı Yücel Barakazi tarafından kendilerine gönderilen yazıda belediyenin borcunun 167 milyon 940 bin lira olduğunun belirtildiğini savundu.

Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, kendileri tarafından verilen soru önergesine Belediye Başkanı Barakazi'nin verdiği yazılı yanıtı paylaştı.

Soru önergelerine karşılık verilen yazılı yanıtta belediyenin 152 milyon 940 liralık borcunun alınacak 15 milyon liralık kredi ile 167 milyon 940 bin lira olacağının belirtildiğini savunan Yıldırım, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Ek kredi için yetki talep edildiğinde, belediyenin borç yüküne yük katıldığı ve seçim döneminde bu işlerin borçlanmadan bitirileceği yönünde vaatlerde bulunulduğundan ret vermiştik. Ancak bizi yapılacak hizmetleri engellemekle suçladılar. Şimdi bu soru önergemize verilen cevaptan da anlaşılıyor ki, bizim tutumumuz Bingöl'ün menfaatlerini gözeten bir tutumdur. Bu borç öyle kolay kolay kapatılacak bir borç değildir. Bu gün itibariyle borç yeni çekilen kredi hariç 152 milyon 940 liradır. Çekilecek 15 milyon liralık kredi ile 167 milyon 940 bin lira olacak. Bingöl Belediyesinin bu borcun nasıl ödeyeceğine dair bir planı varsa bu planı halka açıklamasını talep ediyoruz." - Bingöl

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bingöl Belediyesi'nin Borcu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement