Bingöl'de Aile Destek Merkezi Sergisi - Son Dakika
Yerel

Bingöl'de Aile Destek Merkezi Sergisi

Bingöl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bünyesinde faaliyet gösteren Aile Destek Merkezi kursiyerleri, yıl sonu sergisinde çalışmalarını sergiledi.

26.05.2015 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bünyesinde faaliyet gösteren Aile Destek Merkezi kursiyerleri, yıl sonu sergisinde çalışmalarını sergiledi.

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Vali Köşger ile Belediye Başkanı Barakazi'nin eşi tarafından açılışı yapılan sergide, makine nakışları, el sanatları ve ahşap boyama çalışmalarından yaklaşık 300 adet eser yer aldı.

Bingöl Merkez Sanat sokağında açılan sergiyi dolaşan Köşger, kursiyerlerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Burada Aile Destek Merkezi'nin çalışmaları hakkında bilgi veren SYDV Müdürü Bulmuş, 2012 yılında kurulan Aile Destek Merkezinde açılan kurslarda şu ana kadar 315 kursiyere eğitim verildiğini söyledi.

Bulmuş, "Aile Destek Merkezi'nin amacı, kadınlarımızın hem kurs alabilecekleri, hem de mesleki beceri kazanabilecekleri, hem de kreşte çocuklarıyla birlikte gelip burada zaman geçirebilecekleri aile sağlığı, aile eğitimi, mesleki eğitim gibi akanlarda uygulamalı eğitim merkezi olarak faaliyet göstermektedir. Buradaki en büyük avantaj ise, kursiyerlerin kullandıkları veya kullanacakları malzemeler proje kapsamında karşılanıyor. Satılan ürünlerden elde edilen gelir ise, ürün sahibine veriliyor" şeklinde konuştu.

Bulmuş, serginin 2 gün süreyle açık kalacağını belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bingöl'de Aile Destek Merkezi Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement