Binlerce Bayrampaşalı, Eski Cezaevinde Namaz Kıldı - Son Dakika
Güncel

Binlerce Bayrampaşalı, Eski Cezaevinde Namaz Kıldı

Binlerce Bayrampaşalı, Eski Cezaevinde Namaz Kıldı

Ramazan ayı nedeniyle eski Bayrampaşa Cezaevi’nde kurulan namazgahta, binlerce kişi namaz kılıyor.

08.07.2014 09:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ramazan ayı nedeniyle eski Bayrampaşa Cezaevi'nde kurulan namazgahta, binlerce kişi namaz kılıyor. Eski cezaevinin olduğu yere kentsel dönüşüm konutları yapılacağını belirten Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, "İçinden metro geçen kentsel dönüşüm, Türkiye'de ilk olacak. Bu da Bayrampaşa'da olacak inşallah" dedi.

Eski Bayrampaşa Cezaevi, Ramazan ayı dolayısıyla Bayrampaşa Belediyesi tarafından namazgah olarak düzenlenerek halkın kullanımına açıldı. İftar sonrası Osmanlı macunu, şerbet gibi eski geleneklerin yaşatıldığı ve çeşitli ikramların yapıldığı mekanda büyükler namaz kılarken, küçükler de doyasıya eğleniyor.

Namazgahın ne anlama geldiğini ifade eden Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, "Osmanlı savaşa giderken, merkeze yakın olmayan camilerin ve mescitlerin uzağında olan arazilerde namazlarını kılıp, oradan savaşa giderlerdi. Biz de cezaevinin olduğu alanda aynı şekilde düşündük ve namazgah projesiyle birlikte halkımıza dedik ki size bu Ramazanı şerifte bir hizmet sunacağız. Teravih namazlarımızı burada kılacağız. Artık sıcaktan bunalmayacaksınız. Hanımefendilere de dedik ki size de özel bir yer ayırdık. Bir tarafta hanımefendiler, bir tarafta beyefendilerle beraber böyle mükemmel bir namazgah projesi gerçekleştirdik. Ortalama 2 bine yakın bayan var, erkekler de 2 bin gibi yaklaşık 5 bine yakın insanımıza burada biz ibadet hizmeti veriyoruz" şeklinde konuştu.

Eski cezaevinin olduğu yerde hastane ve caminin olduğu kentsel dönüşüm konutları yapılacağını belirten Başkan Aydıner, "Buraya bir metro durağı getiriyoruz. Vatandaş metroya binecek. Burada hastanede muayene olacak. Tekrar metroyla burada inecek ve evine gidecek. Bu imkanı getiriyoruz. Daha sonra burada gördüğünüz cami alanının hemen yan tarafına, nasip olursa 2 bin 200'e yakın konut yapılacak. Kentsel dönüşüm alanı olarak bu konutlar kullandırılacak. İçinden metro geçen kentsel dönüşüm, Türkiye'de ilk olacak. bu da Bayrampaşa'da olacak inşallah" diye konuştu.

"Allah razı olsun Bayrampaşa Belediyesinden" diyen Müjgan Dinç, "Çok güzel namaz kılıyoruz, dualar ediyoruz. Açık hava, ikramlar var; çaylar, şerbetler, macunlar eski Osmanlı usulü torunlarımız seviniyor çok güzel bir şey" dedi.

Çocuklarıyla birlikte teravih namazına gelen Fatma Altıok, "Allah razı olsun Atilla Aydıner'den, terlemeyiz namazımızı açık havada daha rahat kılarız. Çok memnunuz yani Allah razı olsun" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Binlerce Bayrampaşalı, Eski Cezaevinde Namaz Kıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement