Bir Annenin Yürek Yakan Feryadı - Son Dakika
Yaşam

Bir Annenin Yürek Yakan Feryadı

Bir Annenin Yürek Yakan Feryadı

Bartın'da kiracı oldukları 2 odalı evde yaşayan 5 kişilik Arslan ailesinin her ferdi yaşadığı sağlık problemleri nedeniyle zor günler yaşıyor.33 yaşındaki anne Perihan Arslan 5 yaşındaki kalbi delik olan oğlunu tedavi ettirmek için yol parası...

11.12.2013 01:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın'da kiracı oldukları 2 odalı evde yaşayan 5 kişilik Arslan ailesinin her ferdi yaşadığı sağlık problemleri nedeniyle zor günler yaşıyor. 33 yaşındaki anne Perihan Arslan 5 yaşındaki kalbi delik olan oğlunu tedavi ettirmek için yol parası bulamadığından Ankara'ya götüremiyor.

ÇARESİZ ANNENİN FERYADI

Bartın merkez Okulak Mahallesinde 3 çocuğunun ve eşinin yakalandığı hastalıklarla pençeleşen Perihan Arslan 2 odalı evde yaşam mücadelesi veriyor. Perihan Arslan 34 yaşındaki eşi Hüseyin Arslan'a askerde Mitral Kapak Darlığı teşhisi konulduğunu ve iş bulamadığı için hamallık yapmaya başladığı söyledi. Eşinin eşya taşırken, elini cam kesmesi sonucu kaza geçirdiğini, koluna platin takıldığını ve çalışamadığı söyledi. Perihan Arslan 13 yaşındaki büyük kızı Esra Arslan'ın kalbinin delik olduğunu ve psikolojik rahatsızlık olan Konversiyon Bozukluğu savaştığını söyledi. Anne Arslan, kızı Esra'nın hastalığını nedeniyle daha önce intihar ettiğini, halüsinasyon gördüğünü ve gece vakti evden sık sık farkında olmadan sokaklara çıktığını söyledi. Evin 10 yaşındaki kızı Asya Arslan'ın ailesinin yaşadığı sıkıntılara kafa taktığı için Mental Retardasyon teşhisi konuldu. 5 sınıfa gitmesine rağmen okuma yazma güçlüğü çeken Asya Arslan okul sonrası özel rehabilitasyon merkezinde eğitim görüyor.

YOL PARASI İÇİN KANEPELERİNİ SATTI

Perihan Arslan 5 yaşındaki oğlu Arda'nın 9 aylıkken hastalandığını, götürdükleri doktorda kalbinin delik olduğunu öğrendiklerini ve tedavi için Ankara'ya gitmeleri gerektiğini söyledi. Daha önce kalbi delik olan oğlu ve kızını Ankara'ya götürmek için evdeki kanepeleri sattığını ve artık satacak bir eşyasının kalmadığını söyleyen Perihan Arslan, "Yol parası olmadığından Ankara'ya gidemiyorum. Kızım da rahatsız oda psikiyatriye gidiyor. Çocukları Ankara'ya götüreceğim diye sürekli evdeki eşyaları satıyorum. 2 kanepe sattım. Başka satacak bir şeyim kalmadı. Yardım bekliyorum. Kira ve su parası borçlarını da ödeyemiyorum. Çok zor durumdayız. Evimde şofben yok, sobada su kaynatarak çocuklarımı banyo yaptırıyorum. Evin içi komple beton soğukta çocuklarım yerlere basıyor" dedi.

KAHVALTI'DA MAKARNA YİYORLAR

2 gün önce elektriklerini kesmeye ve geldiklerini ve komşusundan aldığı borç parayla açtırdığını söyleyen Perihan Arslan, "Buzdolabımda boş, zaten çalışmıyor. Çocuklarımın sürekli kahvaltıları olmuyor. Sabah kahvaltılarını bile makarnayla yapıyorlar. Diğer öğünlerde ise, çorba ve makarna yiyorlar. Çocuklarımın yatacak yerleri de yerde yatıyorlar. Halımız yok betona basıyoruz. Çocuklarımın kıyafetleri de yok" dedi.

Esra ve Asya Arslan, yaşadıkları sıkıntıları gözyaşları içinde anlatarak, sağlık ve maddi yönden yardım beklediklerini söylediler. Eşinin rahatsızlığı, kendisinin de çocuklara baktığından çalışamadığını söyleyen anne Arslan, yeşil kartlı olduklarını, hiç gelirlerinin olmadığını ve sadece devleten kömür ve yıllık gıda yardımı aldığını söyledi. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Bir Annenin Yürek Yakan Feryadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement