Birleşik Metal İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Yakup Aslandoğan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Birleşik Metal İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Yakup Aslandoğan Açıklaması

Birleşik Metal İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Yakup Aslandoğan Açıklaması

Birleşik Metal İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Yakup Aslandoğan, geçtiğimiz günlerde Simfer fabrikasında çıkan olaylarla ilgili olarak, "İşçi kardeşlerimiz hiçbir çekincesi olmadan sendikamıza gelip üye olabilirler."

17.06.2013 12:40

Birleşik Metal İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Yakup Aslandoğan, geçtiğimiz günlerde Simfer fabrikasında çıkan olaylarla ilgili olarak, "İşçi kardeşlerimiz hiçbir çekincesi olmadan sendikamıza gelip üye olabilirler. İşçi arkadaşlarımızın savunulması için mücadelemizi devam edecektir" dedi.

Birleşik Metal İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Yakup Aslandoğan, "Öncelikle işten atılan ve darp edilen arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi gönderiyorum. Geçtiğimiz günlerde Serbest Bölgedeki fabrikada bin kişi ayağa kalkıp üretimi durdurdular. Sonra bizi çağırdılar ve oraya gittik. Çalışan arkadaşlarımız bizi olumlu karşıladı. Orada sorunun çözümü için girişimlerimiz oldu. Bir işçi arkadaşımız eşinin gözü önünde darp edildi. İşçiler artık şiddete karşı ayağa kalktı. İşinden edilen arkadaşlarımızın tekrar işe alınması yönünde girişimlerimiz oldu. Bunun üzerine fabrika müdürü tarafından işçiler kabul görerek işlerine geri alındı. Bu gelişen sürecin devamında Organizedeki fabrikadan da 100 - 150 işçi eylem yaptı. Burada da temaslarımız oldu. Bunun ardından fabrika yetkilileri bu işçileri işe almayacaklarını söyledi. İşçi kardeşlerimizle fabrikanın önünde bekleyişimiz oldu. Bu kabul görmedi. Serbest bölgede çalışan arkadaşlarımızda bu olayların ardından 2 gün sonra işten çıkmak zorunda kaldı" diye konuştu.

'İşten ayrılmaların ardından fabrikada işçi kıyımına başlandı' diyen Aslandoğan, "Yaklaşık 25 işçinin ayrıldığı gerekçesiyle bize başvurular oldu. Bu konuyla ilgili şikayette bulunduk. Bu anlamda bizim çalışmalarımız başladı. Orada üyelerimizde bulunuyor. İşçi kardeşlerimiz hiçbir çekincesi olmadan sendikamıza gelip üye olabilirler. Biz fabrikaya ortak olmak için gelmiyoruz, sadece işçilerimizin haklarını korumak için geliyoruz. İşçi arkadaşlarımızın savunulması için mücadelemizi devam edecektir. İşten çıkarılan kardeşlerimizin işe iadesi, tazminat alımı gibi davalarla ilgili çalışmalarımız var" şeklinde konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Birleşik Metal İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Yakup Aslandoğan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement