Bismil'de "Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı" Konulu Toplantı - Son Dakika
Yerel

Bismil'de "Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı" Konulu Toplantı

Toplantıda, beldedeki madde bağımlısı gençlerin tedavi ve kontrolleri ile madde bağımlılığının engellenmesi yönünde yapılan çalışmalar değerlendirildi.

24.03.2014 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bismil ilçesinin Tepe beldesinde düzenlenen "uyuşturucu ve madde bağımlılığı" konulu toplantıda beldedeki madde bağımlısı gençlerin tedavi ve kontrolleri ile madde bağımlılığının engellenmesi yönünde yapılan çalışmalar değerlendirildi.

Tepe beldesinde Çok Programlı Lisede yapılan toplantıya, Tepe Belediye Başkanı Ahmet Çelebi, Tepe Jandarma Karakol Komutanı Tayfun Büyük, Okul Müdürü Abdulhekim Tuncay, Tepe Devlet Hastanesinde görevli Aile Hekimi Dr. İdris Keskin, kanaat önderleri, muhtarlar ve imamlar katıldı.

Dr. Keskin, toplantıda, madde bağımlılığı tedavisinin çok zor olduğunu söyledi.

En etkili çözümün çocukların madde kullanmasının önüne geçilmesi olduğunu kaydeden Keskin, "Bu konuda en önemli çözüm en baştan çocuklarımızı bu maddelerden uzak tutmamız lazım. Her ne kadar tıp ilerlese de bir takım ilaçlar ve cihazlar geliştirilerek tedavi şansınız artsa da maalesef tedavi konusunda çok iyi bir noktada değiliz" diye konuştu.

Okul Müdürü Tuncay ise gençlerin uyuşturucu madde kullanımından uzak tutulması amacıyla birer temsilciyle çalışmalara başladıklarını söyledi.

Tuncay, bağımlılığın sosyal statü, ekonomik durum ya da meslek fark etmeksizin herkesi tehdit eden bir durum olduğunu belirtti. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bismil'de 'Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı' Konulu Toplantı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement