Bitlis Devlet Hastanesi'nden Aşırı Terlemeye Önlem - Son Dakika
Yerel

Bitlis Devlet Hastanesi'nden Aşırı Terlemeye Önlem

Bitlis Devlet Hastanesi\'nden Aşırı Terlemeye Önlem

Bitlis Devlet Hastanesi’nde görevli Göğüs Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Osman Yakşi; el, koltuk altı ve yüz bölgesinde aşırı terlemeyi cerrahi tedavi ile önlediklerini söyledi.

05.10.2015 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis Devlet Hastanesi'nde görevli Göğüs Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Osman Yakşi; el, koltuk altı ve yüz bölgesinde aşırı terlemeyi cerrahi tedavi ile önlediklerini söyledi.

Toplumda sık görülen bir rahatsızlık olduğunu ifade eden Osman Yakşi, bunun en sık nedeni ise terlemeye sebep olan sempatik sinirlerin normalden fazla çalışması olduğunu kaydetti. Op. Dr. Osman Yakşi, daha çok genç yaşlarda görülen bu rahatsızlık nedeniyle hastalar yazı yazarken, bilgisayar kullanırken, tokalaşırken ya da istedikleri elbiseleri giyebilme gibi konularda çeşitli sıkıntılar yaşabilmekte ve bu durum sosyal yaşamlarının olumsuz yönde etkileyebildiğini belirterek, "Yapılan cerrahi, daha çok konfor amaçlı yapılmakta ve hastaların sosyal yaşamda kendilerine olan güven duygularını artırabilmektedir. Ameliyat, hasta genel anestezi ile uyutulduktan sonra koltuk altında yapılan bir santimetrelik bir kesi sonrası kamera ile göğüs kafesinin içine girilip terlemeye sebep olan sinirler yakılarak ya da klips ile sıkıştırılarak yapılır. Ameliyat yaklaşık 15-20 dakika sürmekte ve hastalar aynı gün taburcu edilebilmektedir. Bitlis Devlet Hastanesi'nde son bir yılda yaklaşık 15 hastaya torakal sempatektomi yani terleme cerrahisi yapıldı. Ameliyat edilen tüm hastaların el ve koltuk altı terlemelerinde tamamen düzelme olduğu görüldü. Ameliyat edilen hiçbir hastada ameliyata bağlı bir sıkıntı olmaması da bu yöntemin güvenli bir şekilde uygulanabileceğini göstermektedir" diye konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bitlis Devlet Hastanesi'nden Aşırı Terlemeye Önlem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement