BM'nin Yemen'e Yardım Çağrısı Yeterince Karşılık Bulmadı - Son Dakika
Güncel

BM'nin Yemen'e Yardım Çağrısı Yeterince Karşılık Bulmadı

BM\'nin Yemen\'e Yardım Çağrısı Yeterince Karşılık Bulmadı

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen İnsani Yardım Koordinatörü Jamie McGoldrick, BM'nin bu yıl Yemen'de insani ihtiyaçların karşılanabilmesi için talep ettiği 2,1 milyar doların sadece yüzde 7'sinin teslim alındığını belirtti.

28.03.2017 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen İnsani Yardım Koordinatörü Jamie McGoldrick, BM'nin bu yıl Yemen'de insani ihtiyaçların karşılanabilmesi için talep ettiği 2,1 milyar doların sadece yüzde 7'sinin teslim alındığını belirtti.

Ülkenin geçici başkenti Aden'deki Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonunun (UNICEF) ofisinde düzenlediği basın toplantısında McGoldrick, çatışmaların ekonomik yansımalarının, Yemen'deki durumun dünyadaki en büyük insani krizlerden biri haline gelmesine yol açtığını belirterek, ülkede 19 milyon kişinin de insani yardıma ihtiyaç duyduğunu söyledi.

McGoldrick, "BM'nin bu yıl Yemen'de insani ihtiyaçların karşılanabilmesi için talep ettiği 2,1 milyar doların sadece yüzde 7'si teslim alındı." dedi.

İki yıldır devam eden çatışmaların insani durumun hızla kötüleşmesine neden olduğunu, 27 milyon kişinin açlık tehdidiyle karşı karşıya olduğunu ifade eden McGoldrick, BM'nin talep ettiği miktarla öncelikli olarak hayat kurtaracak yardımların ve akut ihtiyaçların karşılanmasını amaçladıklarını kaydetti.

Ülkedeki medyayı yaşanan trajedi gerçeğini ve felaketin boyutlarını dünyaya ulaştırmamakla suçlayan McGoldrick, "Çatışma taraflarının 19 milyon kişinin hayatını tarumar eden insani felaketi göz önünde bulundurmaksızın siyasi çıkarlarını düşünmelerinden" esef duyduğunu aktardı.

BM, Şubat ayında yaklaşık iki yıllık savaşın ardından açlık tehdidi altında bulunan Yemen'de 12 milyon kişinin acil insani ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için 2,1 milyar dolarlık yardım çağrısında bulunmuştu.

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Durumlar Koordinatörü Stephen O'Brien de BM Cenevre Ofisi'nde düzenlediği basın toplantısında, uluslararası destek bulunmaması durumunda milyonlarca Yemenlinin bu yıl içinde açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını söylemişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BM'nin Yemen'e Yardım Çağrısı Yeterince Karşılık Bulmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement