Böbrek Hastası Kar Ambulansıyla Kurtarıldı - Son Dakika
Güncel

Böbrek Hastası Kar Ambulansıyla Kurtarıldı

Görüntü Dökümü : Ekiplerin hastaya ulaşma çabası Hastanın sedye ile kar paletli ambulansa taşınması Hasta yakını Yaşar Sarayoğlu ile röportaj Böbrek hastası kar ambulansıyla kurtarıldı Rize'de kar nedeniyle ulaşım sağlanamayan köyde rahatsızlanan böbrek hastası kadın, sağlık ekipleri ve köylüler tarafından evinden alınarak sedyeyle kar paletli ambulansa taşındı 60 yaşındaki kadın, Rize Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı Derepazarı ilçesinde kar nedeniyle ulaşım sağlanamayan köyde rahatsızlanan böbrek hastası Ayşe Sarayoğlu, sağlık ekipleri ve köylüler tarafından kar paletli ambulansla taşınarak hastaneye ulaştırıldı.

25.01.2016 16:34

Görüntü Dökümü :

Ekiplerin hastaya ulaşma çabası

Hastanın sedye ile kar paletli ambulansa taşınması

Hasta yakını Yaşar Sarayoğlu ile röportaj Böbrek hastası kar ambulansıyla kurtarıldı

Rize'de kar nedeniyle ulaşım sağlanamayan köyde rahatsızlanan böbrek hastası kadın, sağlık ekipleri ve köylüler tarafından evinden alınarak sedyeyle kar paletli ambulansa taşındı

60 yaşındaki kadın, Rize Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı

Derepazarı ilçesinde kar nedeniyle ulaşım sağlanamayan köyde rahatsızlanan böbrek hastası Ayşe Sarayoğlu, sağlık ekipleri ve köylüler tarafından kar paletli ambulansla taşınarak hastaneye ulaştırıldı.

İlçeye bağlı Sandıktaş köyünde yaşayan ve kar dolayısıyla yolu kapanan köyde rahatsızlanan 60 yaşındaki Sarayoğlu'nun yakınları, cep telefonuyla ulaştıkları 112 Acil Sağlık Servisi'nden yardım istedi.

Rize Valiliği Kriz Merkezi yetkilileri, hastaya ulaşmak için kar paletli ambulans ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerini (UMKE) görevlendirdi. Köy merkezine UMKE'ye ait araçla ulaşan ekipler, kar dolayısıyla yolu kapalı olan Sarayoğlu'nun evine doğru kar paletli ambulansla harekete geçti.

Sarayoğlu'un evine kadar yaklaşık 50 metre yol alabilen ambulanstaki ekipler, yürüyerek gittikleri evdeki hastayı alarak köylülerin de yardımıyla sedyeyle taşıdı. Kar paletli ambulansa ulaştırılan Sarayoğlu, burada yapılan ilk müdahalenin ardından köy merkezinde hazır bekletilen ambulansa ulaştırıldı.

Sarayoğlu, sevk edildiği Rize Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Sağlık ekiplere teşekkür eden Ayşe Sarayoğlu'nun eşi Yaşar Sarayoğlu, "Eşim akşam rahatsızlanınca kaymakam ve köy muhtarından yardım istedim. Belediye başkanımız da yardımcı oldu. Çok kar olduğu için kar paletli ambulans ekipleri geldi. Eşimi sedyeyle ambulansa, sonra da hastaneye götürdük. Allah devletimizden razı olsun" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Böbrek Hastası Kar Ambulansıyla Kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement