Bodakçi: Anız Havayı Korkunç Bir Şekilde Kirletmektedir - Son Dakika
Yerel

Bodakçi: Anız Havayı Korkunç Bir Şekilde Kirletmektedir

Bodakçi: Anız Havayı Korkunç Bir Şekilde Kirletmektedir

Batman İl Sağlık Müdürü Dr.İhsan Bodakçi, yapılan uyarılara rağmen yakılan anızlar yüzünden havanın ciddi bir şekilde kirlendiğini söyledi.

08.10.2015 07:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anıza bir tepki de İl Sağlık Müdürlüğünden

Batman İl Sağlık Müdürü Dr.İhsan Bodakçi, insan, doğa ve tüm canlıları olumsuz etkileyen anız yangınlarının Batmanın geleceğini yok ettiğini belirtti.

Yapılan uyarılara rağmen anızların yakılmaya devam etmesi nedeniyle ciddi önlemlerin alınmasını isteyen Bodakçi, anızın hastalıklara sebebiyet verdiğini ifade etti.

Bodakçi, "Anız, biçilen ekinin tarlada kalan sapına verilen addır. Anız yakılması son derece tehlikeli ve zararlıdır. Günümüzde insan sağlığını olumsuz etkileyen çevresel faktörler, sera gazları, zararlı kimyasal atıklar gibi anız yakmanın ortaya çıkardığı kül, partikül ve Dumanlar soluduğumuz havayı korkunç derecede de etkilemektedir. Anız yakılması ile oluşan sera gazı içerikli duman ve oluşan kül rüzgarı etkisiyle özellikle çocuk ve yaşlıların solunum yollarında tıkanmalara neden olur. Astımı, bronşiti ve Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) olanlarda bu durum daha da ağır sağlık sorunlarına neden olabilmektedir. Solunum yolunu tıkayan partiküller bu tip hastaların ölümüne bile sebebiyet verebilmektedir" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Bodakçi: Anız Havayı Korkunç Bir Şekilde Kirletmektedir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement