Bodrum Seyyar Bayiden Örnek Davranış - Son Dakika
Güncel

Bodrum Seyyar Bayiden Örnek Davranış

Bodrum Seyyar Bayiden Örnek Davranış

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, oynadığı ve 20 lira çıktığını zannettiği kazı-kazan kartına bayinin dikkati sonucu 20 bin lira çıktığı öğrenen 51 yaşındaki tuhafiyeci Birol Soyman, büyük sevinç yaşadı.

11.05.2015 12:31

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, oynadığı ve 20 lira çıktığını zannettiği kazı-kazan kartına bayinin dikkati sonucu 20 bin lira çıktığı öğrenen 51 yaşındaki tuhafiyeci Birol Soyman, büyük sevinç yaşadı. İkramiyesini alan Soyman, örnek davranışı nedeniyle seyyar bayii Adnan Bandi'yi 2 bin lira ile ödüllendirdi.

Çarşı Mahallesi, Kale Caddesi'nde tuhafiyecilik yapan evli ve 4 çocuk babası Birol Soyman, geçen 5 Mayıs'ta, seyyar Milli Piyango Bayisi Adnan Bandi'den 10 adet şans oyunu kazı-kazan kartı satın aldı. Soyman'ın kazıdığı kartlardan birine 20 bin, diğerlerine ise toplam 9 liralık ikramiye isabet etti. Ancak Soyman 20 bin liralık ikramiye çıkan kartı 20 lira olarak okudu. İkramiye çıkan diğer kartlarla birlikte bunu da bayiye verip, az sonra yerine tekrar kazı-kazan kartı alacağını söyleyerek ayrıldı. Soyman'ın ardından kazı-kazan kartlarını kontrol eden Bandi, çıkan ikramiyenin 20 lira değil 20 bin lira olduğunu farketti. Bandi, Soyman'ın dükkanına gidip, durumu bildirdi. Önce kendine şaka yapıldığını sanan Soyman, "Ağabey, git başımdan zaten 30 bin lira borcum var. Nasıl ödeyeceğim düşünüyorum, sen gelmişsin şaka yapıyorsun" dedi.

Ancak, Bandi'nin ikramiye çıkan kazı-kazan kartını göstermesi üzerine ikna olan Soyman, büyük sevinç yaşadı. Soyman, Milli Piyango İdaresi Muğla Şube Müdürlüğü'ne gidip, ikramiyesini aldı.

İkramiyenin 2 bin liralık kısmını kazı-kazan bayisi Bandi'ye verdiğini belirten Soyman, "Anasının ak sütü gibi helal olsun. Bu devirde, böyle dost, böyle esnaf bulunmaz. Onunda maddi olarak zor durumda olduğunu biliyorum. Çok daha farklı davranabilirdi ama o bu yolu seçmedi. İnşallah herkese örnek olur" dedi.

DAHA ÖNCE DE ÇÖPE ATILAN KAZI KAZANA 30 BİN LİRA ÇIKTIĞINI BULMUŞTU

Bodrum Belediye Meydanı'nda yaklaşık 21 yıldır seyyar olarak şans dağıtan ve 70 bin liralık borcu nedeniyle iki hafta bunalıma giren ve tedavi gördükten sonra işine dönen Adnan Bandi ise "Ekonomik açıdan zor günler geçiriyorum. Ancak, bir an bile tereddüt etmeden karta 20 lira değil de 20 bin lira ikramiye çıktığını farkedince sahibine durumu bildirdim. Atı yıl öncede çöpe atmam için verilen bilete 30 bin lira ikramiye çıktığını farkedip, sahibine teslim etmiştim. Onun sevinci beni de mutlu etti, şans bu bir gün hepimize gülebilir" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum Seyyar Bayiden Örnek Davranış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement