Boğaz'daki Tekne Kazası - Son Dakika
Güncel

Boğaz'daki Tekne Kazası

Boğaz\'daki Tekne Kazası

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, "insan ticareti" ve "bilinçli taksirle öldürme" suçlarından gözaltına alınan 2 şüpheli, bugün adliyeye sevk edilecek Soruşturma kapsamında 1 kişi hakkında daha gözaltı kararı çıkarıldığı öğrenildi.

05.11.2014 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Boğazı'nda kaçakları taşıyan teknenin alabora olmasına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, "insan ticareti" ve "bilinçli taksirle öldürme" suçlarından gözaltına alınan 2 şüpheli, bugün adliyeye sevk edilecek.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı sorumluluğunda, Sahil Güvenlik, İl Jandarma Komutanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğünce görevlendirilen ekiplerin yürüttüğü koordineli çalışmayla yakalanan 2 kişinin jandarmadaki işlemleri sürüyor.

"İnsan kaçakçılığı" ve "bilinçli taksirle öldürme" suçunu işledikleri gerekçesiyle gözaltına alınan şüpheliler, Zekeriyaköy Jandarma Karakolundaki işlemlerinin ardından, bugün Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilecek.

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan 1 kişinin de aranmasına devam edildiği öğrenildi.

Kurtulan 6 kişinin ifadesine başvuruldu

Soruşturmayı yürüten savcıların, kıyıya çekilen tekneyle ilgili dün olay yerine giderek inceleme yaptıkları, polisin de 6 kazazedenin ifadesine başvurulduğu belirtildi.

Yapılan ilk incelemede, 15 kişilik tekneye 40'ı aşkın kişinin bindirildiği, bu kişilerin yanlarında getirdikleri erzak ve giyecek dolu çantaların da ağırlığın fazlalaşmasına neden olduğu aktarıldı.

Bu arada, medyada yer alan bazı haberlerde "tekne sahibi" olarak adı geçen T.Y'nin, avukatı aracılığıyla savcılığa başvurarak, hakkında çıkan haberleri yalanladığı ve savcılığın çağırması durumunda ifade vermeye hazır olduğunu bildirdiği öğrenildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement